Târgu-Jiu: Deţinuţii, în vizită la Casa Memorială Iosif Keber

0
Publicat:
Ultima actualizare:

20 de persoane private de libertate vor participa, săptămâna viitoare, la un eveniment închinat memoriei pictorului gorjean Iosif Keber.

Luni, între orele 14.00-15.30 un grup de 20 persoane private de libertate din Penitenciarul Târgu-Jiu va participa la un eveniment  închinat memoriei pictorului gorjean Iosif Keber care se va desfăşura la Casa memorială „Iosif Keber” din Târgu Jiu. Manifestarea este ocazionată de împlinirea a 21 de ani de la intrarea în eternitate a lui Iosif Keber , unul dintre cei mai mari pictori de frescă bisericească, născut la 30 iulie 1897, în Târgu-Jiu, descendent  al unei familii din Flandra . Activitatea se va desfăşura pe baza parteneriatului încheiat în anul 2010 cu Biblioteca Judeţeană “Christian Tell” şi reprezintă un obiectiv al programului “ Ancorare în prezent”, coordonat de comisar Lucia Prunariu.

Persoanele private de libertate care au fost selecţionate pentru această activitate manifestă disponibilitate pentru activităţile lucrative, creative, artistice, implicându-se în mod constant în activităţi educaţionale,  culturale şi de ergoterapie.    Acţiunea  urmăreşte stimularea aptitudinilor creatoare şi artistice ale participanţilor şi sensibilizarea comunităţii faţă de funcţia formativă şi educativă a detenţiei ce poate conduce la  ameliorarea comportamentului antisocial al persoanelor private de libertate , readaptarea şi reinserţia în societate, după eliberarea lor.



Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite