Târgu-Jiu:Galerie Foto/ Fac pe detectivi prin gunoaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Poliţiei Comunitare şi al firmei Polaris au o sarcină grea de îndeplinit pentru depistarea celor care aruncă gunoiul la întâmplare. O chitanţă sau orice alt act găsit în gunoaie ar putea duce la depistarea celor care atuncă ilegal deşeurile

Lucrătorii firmei de colectare a deşeurilor din municipiul Târgu-Jiu, precum şi poliţiştii comunitari caută prin gunoaiele aruncate în locuri nepermise din mai multe zone ale oraşului diferite indicii pentru a-i depista pe cei care depozitează ilegal deşeurile. Chiar directorul firmei Polaris care se ocupă de colectarea deşeurilor, şi directorul Poliţiei Comunitare fac pe detectivii prin gunoaie. Aceştia au scotocit şi au reuşit să găsească plicul unei facturi şi cu un număr de telefoan. „Aşa reuşim să-i găsim pe cei care aruncă în mod ilegal. Facem acţiuni cu Poliţia Comunitară în locurile unde se aruncă nepermis şi căutăm prin gunoaie un bon fiscal sau orice altceva şi apoi mergem la sediul firmei respective sau la adresa persoanei pentru a aplica amenzi. Ne dăm seama imediat, după atitudinea pe care o au şi explicaţiile pe care le găsesc dacă sunt în culpă sau nu. Amenda pentru persoane fizice eset de 600 de lei, iar sancţiunea pentru persoane juridice este cuprinsă între 1000 şi 2000 de lei“. După vreo zece minute de căutări prin gunoaiele aruncate lângă un hypermaket din Târgu-Jiu, Luis Popa a găsit un plic facturi şi un număr de telefon pe acesta, dar şi o factură. „O sunăm şi o să verificăm. Trebuie să aibă o justificare plauzibilă“,  a precizat Ion Tudor, directorul Poliţiei Comunitare Târgu-Jiu.


Zeci de tone de deşeuri aruncate ilegal


Potrivit lui Luis Popa, săptămânal se ridică o cantitate 40-50 tone de deşeuri depozitate în mod ilegal în mai multe locuri din Târgu-Jiu. „Vin căruţaţii şi aruncă. Merg la oameni acasă şi le ridică gunoiul, în schimbul unei sume derizorii. Îl aruncă unde pot, pentru că nu-i primesc la groapa ecologică de gunoi. Din zona Căpitan Buzatu strânge, în fiecare săptămână 6-7 tone de gunoi, iar de pe malul râului Şuşiţa, din Bârseşti mai ridicăm săptămânal peste zece tone“, a precizat Luis Popa.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite