Târgu-Jiu: Detalii noi la confruntarea dintre anchetatorul care l-a găsit pe Ţundrea nevinovat şi bărbatul indicat ca adevăratul criminal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acesta a dezvăluit că Avram fusese audiat înainte de crimă pentru un alt viol
Acesta a dezvăluit că Avram fusese audiat înainte de crimă pentru un alt viol

Singurul anchetator care i-a luat declaraţii lui Gheorghe Avram în 1992, în cazul crimei pentru care a fost închis pe nedrept Marcel Ţundrea, i-a spus astăzi judecătorului de caz, Gheorghe Constantinescu, circumstanţele în care l-a audiat pe bărbatul indicat acum ca adevăratul criminal, dar şi detalii noi.

Ion Fugaru susţine că cei care au comis grava eroare judiciară trebuie să plătească. „În perioada 1986-1987, înainte de crima de la Pojogeni,  lucram la Poliţia Târgu-Cărbuneşti, la Ordine Publică, iar într-una din seri am fost sesizat de o femeie din Pojogeni că în drum spre locul de muncă a fost violată de două persoane. Am făcut parte din echipa care a investigat cazul, iar printre persoanele audiate a fost şi Avram Gheorghe. Nu ştiu ce soluţie s-a dat atunci”, a declarat Ion Fugaru. În replică, din boxa acuzaţilor, Avram a negat că a mai fost cercetat în alte cauze până la producerea oribilei crime de la Pojogeni. „Nu-mi amintesc să mai fi fost cercetat până atunci”, a  adăugat acesta. Judecătorul de caz Gheorghe Constantinescu a înaintat o adresă către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti pentru a vedea dacă se confirmă cele sesizate.

„În anul 1990 am fost transferat la Poliţia Comunei Scoarţa, iar în momentul în care a fost sesizată dispariţia minorei Mioara Gherasie am făcut parte din echipa care a făcut investigaţii. L-am audiat pe Avram Gheorghe timp de patru ore şi am ajuns la concluzia că a fost ultimul care a văzut-o în viaţă pe victimă. Eram tânăr în meserie, iar dimineaţa la raport am prezentat punctul de vedere, dar nu am fost luat în seamă de superiori, nu am reuşit să-i conving că merg pe o pistă falsă, chiar m-au atenţionat să tac. Era simplu de văzut că au continuat crimele după arestarea lui Ţundrea şi s-au oprit după cea a lui Avram”, a mai precizat Fugaru. Madistraţii au stabilit un nou termen pe 21 iunie.

Rămâi pe targu-jiu.adevarul.ro pentru a afla cine a mai fost citat astăzi şi ce a declarat la Tribunalul Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite