Târgu-Jiu: Demis abuziv, se pregăteşte să revină în funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul inspector şcolar general adjunct, Ion Işfan, a câştigat procesul în care a dat în judecată Ministerul Educaţiei. Acesta trebuia să revină în funcţie încă de pe 14 iunie, însă termenul a trecut şi Ion Işfan nu a revenit încă pe post.

Ion Işfan a dat în judecată Ministerul Educaţiei pentru demitere abuzivă şi a câştigat, hotărârea definitivă fiind dată pe 28 mai. Aceasta trebuia pusă în aplicare la 15 zile. „Am avut două termene la Curtea de Apel şi alte două la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În urma primelor două procese, s-a dispus să se anuleze ordinul de demitere, pe motiv că este abuziv şi ilegal şi să mă repună în funcţie. Ministerul Educaţiei nu a fost de acord cu sentinţă dată de Curtea de Apel Craiova şi, pentru a câştiga timp, a făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ştiind că termenele sunt foarte lungi, de şase luni. Termenul a fost iniţial 23 septembrie 2010, însă am făcut cerere de urgenţă, s-a judecat pe 16 aprilie şi mi s-a dat termen pe 27 mai. Recursul făcut de minister a fost respins, ca fiind nefondat. Am făcut cerere şi am trimis-o la ministrul educaţiei, aştept să execute sentinţa. Au avut la dispoziţie două săptămâni să aplice hotărârea. Mi-am câştigat dreptul, dar nu m-am folosit de el, pe scaunul meu stă un om certat cu legea, care are un calificativ nesatisfăcător în perioada 2007-2008 , spune Ion Işfan.


Plângere penală împotriva ministrului


„Noi ca minister trebuie să punem în practică sentinţa, se va da ordin al ministrului şi va fi trimis la Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj. Acea decizie va fi respectată, e o chestiune de timp. Există şi ordinul de eliberare din funcţie a unuia dintre inspectori, dar încă nu este semnat de ministru“ , a precizat Biroul de Presă al Ministerului Educaţiei. „Nu am ce face. Trăim în România, aştept să văd. Marţi era ultimatul, practic ei încalcă din nou legea. Oricum, timpul curge în favoarea mea. Luni fac plângere penală ministrului educaţiei, pentru că nu aplică ordinul“, mai spune Ion Işfan. După demiterea lui Ion Işfan din funcţia de inspector şcolar general adjunct, în locul acestuia a fost numit Gheorghe Mitescu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite