Târgu-Jiu: Dedicat trup şi suflet acţiunilor umanitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Torop a organizat cea mai mare acţiune umanitară din Gorj
Sorin Torop a organizat cea mai mare acţiune umanitară din Gorj

A activat ca profesor de religie şi a reuşit să atragă elevii în acţiuni umanitare şi să-i facă să se bucure de plăcerea de a dărui. Sorin Torop este unul dintre cei mai inimoşi voluntari ai Asociaţiei «Inimi de gorjeni» şi a dus o rază de speranţă în casa multor familii sărmane.

Este în prima linie de voluntari ai Asociaţiei umanitare «Inimi de Gorjeni». A ajutat sute de copii şi familii aflate în situaţii de dificultate şi a organizat zeci de acţiuni umanitare pentru strângerea de fonduuri. Sorin Torop este inspector în Compartimentul Integrare Europeană şi Suport Comunitar din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj şi secretar al Asociaţiei «Inimi de gorjeni». Numai cu ocazia sărbătorilor de iarnă din acest an au fost distribuite, prin intermediul asociaţiei, pachete cu alimente şi dulciuri pentru peste 200 de copii din comunităţile sărace. „Banii au provenit din donaţii, campanii de strângere de fonduri, cota de 2 la sută din impozitul pe salariu direcţionată în contul asociaţiei. Scopul principal al asociaţiei este sprijinirea copiilor care se află şi au părăsit sistemul de protecţie. Astfel, s-au plătit taxele de studii pentru aproximativ zece elevi şi studenţi, s-au achiziţionat uniforme şi rechizite şcolare, iar pentru cei 110 tineri care au părăsit centrul de plasament, cu ocazia, sărbătorilor de iarnă, la cererea acestora, am achiziţionat o masă de tenis, opt palete şi 100 de mingi de tenis“, a precizat Sorin Torop.

A iniţiat Dineul Celebrităţilor


Sorin Torop a iniţiat, alături de alţi membrii ai asociaţiei, cea mai mare acţiune umanitară din judeţul Gorj. Este vorba de «Dineul Celebrităţilor», care a avut loc în luna decembrie a anului trecut. „În anul 2002, am fost instruit de o organizaţie americană în vederea strângerii de fonduri în cadrul unui program al Mitropoliei Olteniei. Ideea mi-a fost prezentată la această sesiune de instruire şi mi-am zis că dacă la alţii merge, de ce nu şi la gorjeni?. Au fost invitate 11 persoane publice reprezentaive de la nivelul judeţului Gorj, care, pentri o seară, au devenit chelneri, servindu-i pe invitaţii acestora. Fiecare chelner şi-a invitat 12 prieteni, pe care i-a servit la masă. Fiecare invitat a plătit o taxă de participare. Spuma evenimentului a constat în licitaţia caricaturilor chelnerilor celebri. În urma acţiuni s-au strâns aproximativ 60.000 de lei“, ne-a spus voluntarul Sorin Torop.


A scris o carte despre tradiţiile şi obiceiurile din Gorj


Sorin Torop încearcă să păstreze tradiţiile şi obiceiurile specifice acestei zone şi a publicat în urmă cu cinci ani o carte. „Cartea se numeşte Sărbători Creştine şi datini de iarnă la gorjeni, unde am încercat să surprind aspecte ale culturii populare gorjeneşti din timpurile noastre, cu modificările şi transformările survenite în decursul vremii. Am lucrat la această carte mai mulţi ani“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite