Târgu-Jiu: Decât poliţişt comunitar, mai bine şomer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Treizeci de angajaţi ai Poliţiei Comunitare Târgu-Jiu şi-au exprimat dorinţa de a intra în şomaj din cauza reducerilor salariale.

Oamenii legii vor să devină şomeri cu acte în regulă înainte de disponibilizările în masă cerute de Guvern. Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare Târgu-Jiu, a primit nu mai puţin de 30 de cereri de trimitere în şomaj, însă acest lucru va fi posibil abia peste câteva luni, după încheierea etapelor de disponibilizare, în urma cărora 230 de agenţi din 320 vor fi concediaţi. „Până acum au venit în birou 30 de persoane care au solicitat trimiterea în şomaj, dar nu se pleacă la cerere. Trebuie să aştepte finalizarea etapelor de restructurare. Dacă nu mai au răbdare şi nu mai au poftă de muncă, trebuie să ştie că pot pleca şi în urma desfacerii contractului de muncă pe motiv disciplinar. Cinci angajaţi, dintre cei 30,  au intrat în atenţia Comisiei de Disciplină, întrucât nu mai au poftă de muncă şi nu au mai respectat ordinele primite de la şefi“, declară Ion Tudor, directorul Poliţiei Comunitare Târgu-Jiu.

„Avem salarii de mizerie“

Alexandru Ionescu lucrează în această instituţie de doi ani, dar acum se vede nevoit să schimbe ştatul de plată cu carnetul de şomaj. „Vreau sa intru in somaj pentru că nu se mai poate trăi cu un salariu de mizerie. La serviciu cheltuiesc mai mult decât dacă stau acasă şi iau şomaj. Înca nu am primit decizia. Nu mă gândeam vreodată că o să ajung să-mi doresc să  intru în şomaj. Până acum am luat 750 de lei, dar cu reducerile anunţate vom fi plătiţi ca tomberoniştii“, mărturiseşte Alexandru Ionescu, tânărul de 22 de ani, din Târgu-Jiu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite