Târgu-Jiu: Dealul Târgului, Rânca pentru cei fără bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii vin în fiecare zi pe derdeluşul de la Dealul Târgului
Copiii vin în fiecare zi pe derdeluşul de la Dealul Târgului

Cei dornici de distracţie, dar lipsiţi de posibilităţi materiale, vin cu săniile pe derdeluşul de la marginea oraşului. Elevii îşi petrec vacanţa pe pantele înzăpezite, în municipiul Târgu-Jiu, nefiind alte locuri special amenajate pentru săniuş. 

NU RATA:

Vrăjitoarele au invadat patinoarul Olimpia

Om de zăpadă gigantic, la Serbările Zăpezii din Comandău

Zeci de copii din Târgu-Jiu profită de faptul că sunt în vacanţă şi dau buzna pe Dealul Târgului ca să se dea cu săniuţa. Lângă şoseaua de centură a oraşului Târgu-Jiu există o pârtie improvizată de câţiva ani. Copiii ai căror părinţi nu-şi permit să-i ducă la munte se mulţumesc să meargă pe Dealul Târgului. Micuţii dornici de distracţie s-au echipat, astăzi cu pungi, saci sau sănii şi, şi-au dat drumul cu viteză pe pârtia improvizată.
Eu locuiesc în cartierul C.A.M. şi vin aproape în fiecare zi cu sania pe pârtia asta. Nu am fost niciodată la Rânca pentru că părinţii mei nu au posibilitate. Am văzut pârtia doar la televizor. Aş vrea să avem şi noi una la Târgu-Jiu, măcar pe sfert cât este la staţiune“, a spus Robert Roncea, de 12 ani, elev la şcoala generală Ecaterina Teodoroiu.
Vin cu gaşca de prieteni, pe Dealul Târgului, să ne jucâm cu zăpadă şi să ne dăm cu sania. Eu ştiu să schiez, am participat la câteva concursuri la Rânca şi Straja. Pe aici mă dau doar cu sacul şi sania. Schi-urile nu le pot lua pentru că mi-aş rupe gâtul cu ele“, spune Alexandru Mărgineanu de 14 ani.  
„Ar fi frumos să se facă o pârtie specială“


Mulţi părinţi îşi aduc prichindeii, în zilele de week-end, cu maşinile până la marginea oraşului. „Cei care au terenurile ar putea să amenajeze un loc special pentru practicarea sporturilor de iarnă. Coasta este destul de lungă. Nu e mare lucru, ar putea băga un grader să traseze o pârtie uniformă. Frumos ar fi dacă am mi-aş duce copilul la munte, dar ne este peste mână să ajungem acolo şi, pe deasupra, nu sunt bani. Cred că şi comercianţi şi-ar face apariţia aici cu dulciuri sau cu ceai cald, dacă primăria ar prelua terenurile şi ar amenaja ceva pentru copiii noştri“, precizează Nicolae Trăistaru ce locuieşte pe strada Narciselor.
Ar fi prea frumos să se facă o pârtie specială aici la marginea oraşului. Eu vin foarte des cu băieţelul meu de 11 ani. Îi place să se dea cu sania, am fost şi săptămâna trecută. E păcat că nu sunt locuri unde să se poată da cu sania, în afară de pârtiile amenajate din staţiuni“, a spus Nicolae Şoşoi din Târgu-Jiu.
Nu există nicio pârtie amenajată pentru copii la Târgu-Jiu. Există doar un patinoar artificial în Parcul Central, dar se percepe taxă şi nu pot duce fata în fiecare zi acolo. Simte şi ea nevoia să-şi consume energie dar nu prea are unde“ susţine Dorina Mantea.
În prezent, autorităţilor locale nu dispun nici de fonduri şi nici de terenuri pentru amenajare de pârtii pentru schi şi săniuş. „Noi nu putem să luăm o hotărâre pentru că terenurile nu sunt ale administraţiei locale ci, aparţin Staţiunii Pomicola“, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Târgu-Jiu, Ramona Evulescu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite