Târgu-Jiu: De ziua sa, Andrei îşi doreşte vindecarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Foto: Andrei Glăvan
Foto: Andrei Glăvan

Copilul bolnav de cancer, ajutat de fotbaliştii Generaţiei de Aur, îşi sărbătoreşte ziua de naştere pe patul spitalului. Singura dorinţă a micuţului de opt ani este să fie sănătos, iar medicii i-au dat vestea bună că astăzi va scăpa de razele X.

După meciul caritabil la care au participat cele mai mari nume ale fotbalului românesc, Andrei Glăvan s-a îndreptat direct către Spitalul Fundeni din Bucureşti pentru continuarea tratamentuluui chimioterapeutic. Micuţul a împlinit astăzi opt anişori, însă ziua de naştere s-a transformat într-o luptă continuă cu durerea şi boala. Andrei a avut-o alături doar pe mama sa şi pe Cristian, un copil suferind cu care  împarte aceeaşi cameră de spital.

 Andrei vrea să ajungă acasă, la frăţiorul lui

Deseară va face ultimele raze din această lună. De dimineaţă, l-au înţepat în deget şi i-au luat sânge pentru analize. Dacă rezultatul va fi bun, copilul va urma din nou o cură cu citostatice, timp de trei zile. Nu am mai fost acasă de o lună şi mă tot întreabă când se face bine, dar nu ştiu ce să-i răspund. De ziua lui, m-am gândit să-i cumpăr un tort“, declară, printre lacrimi, mama lui Andrei.

Doi ani de pauză

Medicii spun că băieţelul de opt ani are şanse să se facă bine, însă deocamdată nu se poate vorbi despre extirparea definitivă a tumorei. „După tratamentul chimioterapeutic, timp de doi ani va face o pauză. Există într-adevăr riscul recidivei tumorale, dar dacă în această pauză nu se va întâmpla acest lucru copilul nu va mai avea niciodată probleme. Deocamdată nu se poate vorbi despre o altă operaţie“, precizează Victor Eugen Gruber, medic la sectia de oncopediatrie la Institutul Oncologic Fundeni.

Andrei va beneficia de sprijinul oamenilor de fotbal pentru a se putea vindeca

Micuţul diagnosticat cu o tumoră fronto-tempo-parietală dreaptă, care creşte fără a putea fi controlată, speră să ajungă repede la frăţiorul lui. „Sunt la spital şi îmi doresc să primesc de ziua mea un roboţel. Nu am decât un prieten aici, pe Cristian. E bolnav şi ne jucăm amândoi. Sunt fericit că astăzi am învăţat litera «ţ» şi pot să-mi scriu «La mulţi ani», spune Andrei.

Opt mii de euro pentru viaţa lui Andrei

După meciul caritabil dintre echipa "Generaţiei de Aur" şi fostele glorii ale Pandurilor, familia copilului depistat cu tumoră la cap a reuşit să strângă, de la oameni cu suflet, suma de aproximativ opt mii de euro, bani la care se vor adăuga şi sumele strânse în urma vânzării tricourilor jucătorilor.

Băieţelul de şapte ani va face citostatice timp de un an

Părinţii micuţului vor să ia drumului străinătăţii, pentru a-şi vedea fiul sănătos.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite