Târgu-Jiu: De frica taxei, gorjenii fac coadă la RAR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gândul că taxa de înmatriculare a maşinilor se va scumpi din ianuarie îi sperie pe gorjeni. Zilnic, peste 80 de maşini trec pragul Registrului Auto Român, iar angajaţii rămân şi peste program pentru a face faţă solicitărilor.

De frica taxelor, gorjenii preferă să aştepte ore întregi la poarta RAR-ului pentru a efectua controlul automobilelor. De la începutul lunii, au fost verificate 600 de maşini. „Am cumpărat un Golf 3 din Germania, cu o mie de Euro. Am auzit că taxele vor creşte de la 1 ianuarie şi de asta m-am grăbit să o înmatriculez. Acum trebuie să plătesc 2.200 de lei taxa de poluare şi alte câteva sute de lei la RAR. O să ajung să scot din buzunar aproape cât am dat pe maşină. Cred că mă apucă noaptea aici, la rând“, a spus Constantin Lupuleţ.


Oamenii spun că în ziua de azi nu mai rentează să-şi cumpere maşini din străinătate din cauza taxelor colosale. „E nebunie mare, vin din Novaci, mai stau şi la cozi şi mai plătesc şi taxele astea nenorocite. Nu ştiu cum le măresc aşa peste noapte. Nu ştiu ce ne vom face de la anul când se vor scumpi şi mai mult. Eu am patru maşini, iar două le-am înmatriculat în Bulgaria, pentru că acolo taxele sunt mai mici “, spune Dan Cherciu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite