Târgu-Jiu: David Beuran, olimpicul care a primit Cheia Şcolii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fost desemnat cel mai silitor elev al Şcolii Generale Alexandru Ştefulescu după ce a ajuns olimpic la matematică, fi zică şi chimie.

Dintotdeauna i-a plăcut să înţeleagă lucrurile logic şi încă din clasele mici a fost atras de matematică. În clasa a IV-a a participat la concursul naţional de matematică Cangurul, iar în clasa a V-a a reuşit să se califice la etapa naţională a concursului Plus, Minus, Poezie, organizat la Galaţi. Când a trecut în clasa a VI-a, a început să studieze fizica şi a devenit mai atras de formule şi experimente de laborator decât aritmetica. Profesorul îndrumător, Ion Săvescu, a reuşit să-l determine pe David să iubească fizica încă din primul an de studiu. „Cu ajutorul dumnealui, am reuşit să obţin locul I la olimpiada de fizică, la faza judeţeană. Tot în clasa a VI-a am reuşit să obţin menţiune la faza judeţeană a olimpiadei de matematică şi premii la alte două concursuri de matematică“, povesteşte David Beuran. Locul fruntaş obţinut la olimpiada de fizică l-a încurajat să meargă mai departe şi la alte competiţii grele. În clasa a VII-a a obţinut locul II la olimpiada de fizică, etapa judeţeană şi a fost unul dintre elevii de generală care a reprezentat Gorjul la faza naţională ce a avut loc la Constanţa. S-a calificat şi la faza naţională a concursului de chimie Raluca Ripan, la Satu Mare şi a reuşit să obţină menţiune specială, sub îndrumarea profesoarei Speranţa Petcu. În plus s-a clasat pe primul loc la concursul de matematică Alexandru Ştefulescu, reuşind să exceleze la toate cele trei materii preferate. Premiul I la concursul naţional de fizică „Evaluare în educaţie“ de anul trecut reprezintă pentru tânărul elev o distincţie importantă.

Se pregăteşte pentru un concurs internaţional

În clasa a opta a reuşit să se califice la faza naţională, la olimpiada de fizică care s-a desfăşurat la Arad. „Am fost singurul elev de gimnaziu care a reprezentat Gorjul la faza naţională a olimpiadei de fizică. Aici am reuşit să obţin menţiune. M-am pregătit enorm, iar munca a fost răsplătită. M-am calificat concomitant şi la faza naţională a olimpiadei de chimie, dar am renunţat în favoarea celei de fizică. În prezent, mă pregătesc să reprezint judeţul la concursul naţional de fizică Evrica şi la concursul internaţional de chimie Chimexpert, care se va desfăşura la Satu-Mare“, mărturiseşte elevul. David a primit Cheia Şcolii după ce a fost desemnat cel mai bun elev al unităţii de învăţământ. De anul acesta studiază la Palatul Copiilor, la secţia „Anticipaţie Ştiinţifică“, avându-l coordonator pe profesorul său, Vasile Gridan.

Eşti mulţumit de rezultatele tale?

Da, dar este loc de mai bine. Sper ca în următorii ani să reprezint judeţul în continuare la olimpiade, în special la cea de fi zică, şi să aduc premii importante la faza naţională.

Ce a însemnat pentru tine titlul de cel mai bun elev?

Mi-a dat elanul de a continua şi de a tinde către performanţă. Nu mi-am făcut un ţel din a fi cel mai bun din şcoală, dar vreau să învăţ ca să nu-i dezamăgesc pe cei care mă sprijină şi cred în capacităţile mele.

Ce-i place: Înotul, călătoriile, tenisul de masă. Urmăreşte documentare despre ştiinţă şi univers. În timpul liber rezolvă cubul Rubik şi citeşte. Cărţile lui preferate sunt: „Doi ani de vacanţă“, „Singur pe lume“, iar autorul lui favorit este Jules Verne.

Ce nu-i place: Să piardă timpul în mod inutil. Detestă persoanele care nu sunt de încredere şi pe cele parşive. Nu-i plac leneşii şi nici să tocească. Urăşte minciuna şi ipocrizia.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite