Târgu-Jiu: GALERIE FOTO/ Dau bani pe taxi ca să-şi care alimentele gratuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Taximetriştii din Târgu-Jiu profită din plin de pe urma programului de distribuire a făinii, mălaiului şi biscuiţilor de la Uniunea Europeană. Cei mai bogaţi dintre săraci n-au vrut să se mai chinuie cu cărucioarele şi au dat bani să-şi care alimentele gratuite.

Nerăbdătoare să intre în posesia alimentelor gratuite, sute de persoane s-au prezentat la depozitul aflat în incinta Direcţiei de Protecţie Socială, din zona Pieţei Centrale. Unii s-au călcat în picioare pentru porţia de ajutoare: 14 kilograme de făină, şapte de mălai, 1,3 kilograme de biscuiţi şi 3,2 kilograme de paste făinoase, toate oferite de Uniunea Europeană. Mulţi dintre beneficiari au apelat la serviciile taximetriştilor când a fost vorba să-şi ducă alimentele acasă. „Stau departe şi nu puteam să car atâtea pachete până la domiciliu. Am sunat repede la un taxi, să transport făina şi mălaiul, că sunt cele mai grele. Am stat la rând trei ore, ca pe timpul lui Ceauşescu“, a spus Aurel Creţan, de 55 de ani, şomer.

image
image

Unii beneficiari şi-au încărcat alimentele în autoturisme de lux precum Audi A6 sau BMW X5

„Ce iau pe mere dau pe pere!“

Şoferii de taxi şi-au frecat mâinile de bucurie că au mai mulţi clienţi decât într- o zi obişnuită. „Păcat că este temporar! Dacă ne-ar merge aşa în fiecare zi, ar fi nemaipomenit. Azi am avut cinci clienţi care vroiau să le transport pachetele cu făină şi mălai“, a precizat taximetristul Ion Neamţu. Cei care nu şi-au permis curse cu taxiurile şi-au cărat alimentele cu sacoşele sau au venit la depozit cu cărucioarele. „Aceste pachete reprezintă mană cerească pentru familia mea. Am adus de acasă un căruţ, pentru că de la depozit până în cartierul Romaneşti, unde locuiesc, este cale lungă. Nu-mi permit să dau unui taximetrist 15 lei. Păi, ce iau pe mere dau pe pere!“, ne-a spus Valerica Gorăcel, de 49 de ani.

image

Valerica Gorăcel a parcurs mai mulţi kilometri până să ajungă acasă

image

În total, 6.751 de pensionari, persoane cu handicap, şomeri sau beneficiari de ajutor social din Târgu Jiu vor primi gratuit alimente de la Uniunea Europeană. Până în prezent, peste 1.500 de dintre ei au intrat în posesia ajutoarelor. Cei care nu s-au prezentat încă la depozitul de la Direcţia de Protecţie Socială o mai pot face până la 31 decembrie. Programul de distribuire a ajutoarelor este zilnic începând cu ora 8.00 până la 12.00.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite