Târgu-Jiu: Datoriile îi dau pe chiriaşii ANL afară din case

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarii rău-platnici vor fi evacuaţi din apartamente dacă nu vor achita restanţele.

Situaţie disperată pentru 40 de famili din Târgu-Jiu. Peste o sută de oameni riscă să ajungă în stradă, după ce au acumulat datorii de zeci de mii de lei, pentru că nu şi-au plătit chiriile la timp pentru locuinţele puse la dispoziţie de către Primăria Târgu-Jiu.


Camere sigilate pentru datorii de 10.000 de lei


Reprezentanţii  Secţiei Fond Locativ din cadrul Direcţiei de Servicii Comunale (DSC) spun că au de recuperat suma de peste 161.000 lei de la chiriaşii rău platnici care locuiesc în locuinţele sociale dar şi apartamentele sau garsonierele construite prin ANL. Toţi cei care au restanţe mari la plata chiriei au fost acţionaţi în instanţă.  Aproape 40 de familii sunt înregistrate cu datorii mai vechi, neplătite chiar şi de trei sau patru ani.  Din cauză că nu s-au putut recupera după numeroasele somaţii trimise,  reprezentanţii primăriei au solicitat magistraţilor să dispună evacuarea acestora. „Pe rol sunt 40 de procese, cele mai multe fiind în fază de pronunţare. Două hotărâri au rămas definitive şi irevocabile. Cea mai mare datorie o are Gheorghe Milea, care se ridică la peste 10.000 de lei. I-am sigilat şi camerele, dar nu-l găsim, probabil a plecat de la domiciliu. E destul de greu să ne recuperăm datoriile, pentru că trebuie să plătim şi executorii judecătoreşti“, a declarat Dumitru Curcă, şeful Secţiei Fond Locativ.
 În total, 800 de chiriaşi ocupă locuinţele date de Primărie. Aceştia trebuie să plătească lunar suma de 90 de lei pentru un apartament cu două camere, 60 de lei pentru o garsonieră. Cei care locuiesc în căminele sociale plătesc lunar 29 de lei.
După evacuarea din locuinţele puse la dispoziţie de către primărie, acestea vor fi repartizate altor solicitanţi care aşteaptă de ani buni o casă.



Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite