Târgu-Jiu: Dansatorii Palatului Copiilor concurează la Festivalul Internaţional din Sanremo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 12 elevi de liceu înscrişi la Palatul Copiilor din Târgu-Jiu se pregătesc  să reprezinte cu succes România la Festivalul Internaţional de Dans modern din oraşul Sanremo, ce se va desfăşura în perioada 23 şi 25 aprilie.  Trupa este formată din nouă fete şi trei băieţi, care sub îndrumarea profesoarei de dans Claudia  Mălăescu, au reuşit în ultimii ani performanţe deosebite. Ei luptă pentru premiul cel mai

Alături de o altă trupă din ţară, cei 12 elevi profesionişti de la Palatul Copiilor din Târgu-Jiu vor pleca mâine în oraşul Sanremo din Italia. Înainte de festival vor avea posibilitatea să viziteze monumente importante din oraşele istorice din Italia. Excursia se va desfăşura  în perioada 19-29 aprilie, festivalul urmând să aibă loc între 23 şi 25 aprilie. Pompiliu Ciolacu, directorul Palatului Copiilor, a declarat că elevii au dansat pe diferite scene din judeţ şi din ţară. „Liceenii însoţiţi de cadre didactice şi vor vizita oraşe precum Venia, Gratz, Veneţia, Budapesta şi multe alte locuri. Au pregătit pentru spectacol momente acrobatice extraordinare“. Întreaga excursie costă aproximativ şapte mii de euro, bani fiind donaţi de către oameni de afaceri din Gorj.
„Luptăm pentru delfinul roz“

Elevii au fost pregătiţi, aproape două luni de zile, de către profesoara de dans modern Claudia Mălăescu din cadrul Palatului Copiilor. „Ei au ales să participe la acest festival, alţii merg prin baruri. Elevii sunt profesionişti şi foarte talentaţi. Suntem convinşi că va fi o competiţie dură, dar noi luptăm pentru Delfinul Roz, cel mai mare premiu al festivalului“, spune încrezătoare profesoara. Experienţa de la Sanremo este, pentru unii dintre elevi, la a doua ediţie. „Am fost şi anul trecut la festival, o astfel de ocazie nu se iveşte în fiecare zi. Am început să dansez de la şase ani, iar pentru mine competiţia de la Sanremo înseamnă o mare realizare“, ne-a spus Isabela Armeanu, de 18 ani, elevă la Colegiul Tehnic Henri Coandă din Târgu-Jiu.

image

Scutiţi de la cursuri


Elevii care au fost selectaţi să participe la concursul de dans vor fi scutiţi de la cursurile şcolare, pe perioada celor zece zile. Părinţii copiilor sunt mândrii că odraslele lor vor  avea posibilitatea să plece în Italia, chiar dacă vor lipsi de la şcoală. „Fiica mea are vocaţie către dans. Sunt alături de ea pentru a-şi îndeplini visul către această vocaţie“,  a spus Adrian Marcu, tatăl uneia dintre eleve.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite