Târgu-Jiu: Daniela Isac modelează mici opere de artă din plastilină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şi-a uimit părinţii şi dascălii, arătându-le ce minuni pot ieşi dintr-o simplă joacă, iar mărţişoarele lucrate de ea au fost premiate şi cumpărate la o expoziţie recentă. 

S-a făcut remarcată graţie talentului său artistic încă din primul an de şcoală, învăţătoarea rămânând surprinsă de felul în care mânuia penelul fetiţa de numai şase ani. Daniela adora să deseneze animale, dar reuşea să realizeze şi peisaje impresionante. În clasa a IV-a, a revenit la o pasiune mai veche, de pe vremea când mergea la grădiniţă: modelează plastilina, fapt aparent banal, căci nu sunt puţini copiii care îşi exprimă astfel creativitatea. Micuţa a făcut însă dintr-o simplă joacă o adevărată artă, fiind convinsă că a moştenit iscusinţa şi bunul gust de la tată, care a fost bijutier.

Zeci de mărţişoare lucrate pentru expoziţie


Le-am cerut părinţilor să-mi cumpere hârtie glasată şi plastilină Iclay, care se întăreşte şi nu se deformează. La grădiniţă făceam brazi, coşuleţe, mingiuţe, iar apoi am început să confecţionez aproape numai căţeluşi. Toţi mi-au ieşit din prima, foarte frumoşi. Anul acesta am realizat un brăduţ din plastilină, pe care l-am ornat cu beteală, făcută tot din plastilină. O cutie de plastilină colorată, din aceea specială, costă 32 de lei. Ştiu şi eu că nu este ieftină, iar părinţii mei fac mari eforturi ca să-mi cumpere mai multe“, mărturiseşte Daniela. Micuţa a participat la un concurs organizat de Biblioteca pentru Copii şi Tineret la începutul acestei luni. Cu această ocazie, Daniela a creat peste 70 de mărţişoare din plastilină. „Am făcut păuni, porumbei, căţeluşi, ursuleţi, caracatiţe, măgăruşi, elefănţei, păpuşi, oiţe, pisici, girafe, dinozauri, delfini, pinguini, peştişori, broscuţe ţestoase, buburuze şi personaje din desene animate. Le-am făcut în timpul vacanţei din februarie. Ajunsesem ca, într-o zi, să confecţionez şi câte zece mărţişoare“, povesteşte ea. Creaţiile sale au fost expuse la sediul bibliotecii, unde au putut fi admirate şi cumpărate. De altfel, 20 dintre ele deja şi-au găsit proprietari. Mica artistă, elevă la Şcoala Generală Alexandru Ştefulescu, a fost recompensată pentru munca ei cu o diplomă şi mai multe cărţi.

A luat lecţii de dans modern

Colegii, părinţii, învăţătoarea sa şi toţi cei care o cunosc o apreciază pentru creativitate, iar talentul artistic al Danielei nu se rezumă la confecţionarea mărţişoarelor. Adoră să danseze şi să cânte şi dă adevărate reprezentaţii acasă. Timp de un an, a luat lecţii de dansuri moderne la Palatul Copiilor din Târgu-Jiu. „Este ascultătoare, cuminte, luptătoare şi inteligentă pentru vârsta ei. Sunt alţi copii foarte năzdrăvani, care le fac probleme părinţilor, dar nu ea. La un moment dat, îmi spunea că vrea să devină cântăreaţă, dar, când va creşte mai mare, va trebui să se gândească serios la viitorul ei“, precizează Lidia Isac, mama elevei.

Care este materia ta preferată?

Cel mai mult îmi place limba şi literatura română. Chiar am participat la câteva concursuri naţionale la această materie şi am reuşit să obţin şi premii.

Ce cadou i-ai oferit mamei de 8 Martie?


De Ziua Femeii, am confecţionat pentru mama un porcuşor din plastilină, iar pentru doamna învăţătoare - un porumbel şi o pisicuţă. Şi tatei i-am făcut cadou un căţeluş care ţine în bot un trandafir.

Ce-i place: Adoră animalele, în special câinii. Îi place să-şi ajute mama în bucătărie, mai ales la prepararea prăjiturilor, minieclerele fiind preferatele Danielei. Se uită la desene animate, dar urmăreşte cu interes şi programele Discovery şi Animal Planet.

Ce nu-i place: Nu suportă persoanele care nu se ţin de cuvânt. Nu-i place să-i se impună ceva. Îi detestă pe cei care chinuiesc animalele.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite