Târgu-Jiu: Daniel Lupulescu, electronistul care aleargă maratonul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inginer de profesie, e pasionat de atletism şi se antrenează intens, hotărât să revină cu o medalie de la competiţia care are loc luna aceasta în Capitală.

În copilărie, îşi dorea să devină mecanic auto. A decis, aşadar, să urmeze cursurile Liceului Henri Coandă la o clasă de electromecanică. Încă din primul an obişnuia să realizeze diverse montaje electronice complicate şi chiar lucrări de mecanică fină. Vecinii şi prietenii apelau la el de fiecare dată când li se defecta câte un aparat de prin casă. „Decât să cheltuiesc banii de şcoală pe mâncare, preferam să-mi cumpăr şurubelniţe şi alte unelte. Mama îmi dădea bani să am pentru transport, eu îmi luam diferite accesorii pentru reparaţii şi făceam naveta pe jos, mergând câte 10 - 12 kilometri pe zi. Începuseră cunoscuţii de pe atunci să mă cheme să le montez lustre şi să le repar prize“, povesteşte Daniel.

De doi ani activează la Clubul Pandurii

As în electronică, excela însă şi la alte materii, participând la diverse olimpiade. În clasa a X-a a reuşit să se claseze primul la faza judeţeană a concursului de chimie organică. De jogging este pasionat de când era licean, însă la prima competiţie de atletism avea să participe abia în ultimul an de studenţie. „Eram în anul V, la Facultatea de Inginerie. Am observat atunci, în holul universităţii, un afiş care anunţa un cros pe o distanţă de trei kilometri, în Parcul Central. Am hotărât să mă înscriu şi eu în concurs. Am avut atleţi de performanţă ca adversari. Unii dintre ei chiar erau campioni la atletism. Am ieşit al şaptelea din opt concurenţi“,  mărturiseşte el. Astfel a primit însă şansa de a face sport de performanţă. „Antrenoarea atleţilor care participaseră la cros mi-a propus să mă înscriu în Clubul Pandurii. În februarie 2008 am început antrenamentele, iar după numai cinci săptămâni am concurat la Campionatul Naţional de Maraton, desfăşurat la Târgu- Jiu, unde am ieşit al X-lea“, spune Daniel Lupulescu.

„Sportul m-a ajutat: am prins un hoţ“

De atunci a participat la numeroase competiţii, reuşind să-şi treacă în palmares trei medalii. Acum se pregăteşte intens pentru maratonul naţional care va avea loc la Bucureşti, peste două săptămâni, concurs la care îşi doreşte să ocupe un loc pe podium. „Sportul m-a ajutat mult. Îmi aduc aminte că, prin 2008, mergeam la antrenamente şi, trecând pe lângă Parcul Central, am auzit strigătele de ajutor ale unui bărbat, care fusese jefuit. Hoţul a vrut să scape, tăindu-mi calea. Am alergat după el şi am reuşit să recuperez borseta cu bani şi acte, pe care i-am înapoiat-o posesorului“, încheie atletul.

Care a fost ultimul concurs la care ai participat?

La începutul lunii trecute am concurat la Campionatul Naţional de Semimaraton, desfăşurat la Slănic, în judeţul Prahova, competiţie la care m-am clasat pe locul VII.

 Cât timp dedici zilnic antrenamentelor?


Mă antrenez timp de câteva ore în fi ecare zi şi alerg, în medie, 16 kilometri. De când am început să practice acest sport, nu am ratat niciun concurs de cross şi nici campionatele de alergare montană.

Ce-i place: Adoră să asculte muzica anilor ’80 - ’90, în special poprock. Preferatele sale sunt piesele lui Chris Rea şi Michael Jackson. Se bucură atunci când reuşeşte să repare aparatele electrocasnice.


Ce nu-i place:  Sedentarismul. Mereu activ, urăşte să stea în casă, preferând ca, atunci când chiar nu are nimic de făcut, să iasă la plimbare. Nu suportă persoanele care îi dau peste cap planurile. Detestă fumătorii şi alcooliciişi nu merge în discoteci  sau cluburi.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite