Târgu-Jiu: Daniel Guţă, un tânăr care ştie drumul spre succes

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Guţă este pasionat şi de yoga
Daniel Guţă este pasionat şi de yoga

Ambiţia şi optimismul l-au ajutat să-şi dezvolte propriile afaceri. Daniel şi-a deschis un club de dans sportiv şi s-a implicat în organizarea de spectacole.

Ce îi place: Dansurile, sportul şi mişcarea. În fiecare dimineaţă face exerciţii fizice şi de respiraţie, iar din când în când practică Yoga. Este o persoană dinamică şi îi place să folosescă timpul în mod eficient. Are un program încărcat, dar îşi face timp să asculte cursuri de autodezvoltare personală, cursuri de dezvoltare a abilităţilor de relaţionare şi comunicare.

Ce nu-i place: Să stea degeaba. Nu suportă persoanele care trândăvesc, vrea să le  motiveze să aibă iniţiativă. „Sunt puţine lucruri care nu-mi plac,dar  dacă există totuşi ceva care nu-mi face plăcere, urmăresc să minimalizez aspectele negative şi să mă focalizez asupra lucrurilor pozitive“.

Care a fost cel mai fericit moment din viaţă?


Când am deschis Clubul de dans. Pe lângă faptul că învăţ să dansez, este şi un mod de a socializa şi de a lega prietenii.

Spui că îţi doreşti să înveţi lucruri noi, urmezi şi alte cursuri?


De curând, studiez şi actorie la Bucureşti, cu artişti celebri. Asta mă ajută să fiu eu însumi. 



De tânăr a trebuit să ia viaţa în piept, dat fiind că făcea parte dintr-o familie modestă din punct de vedere material. Cel mai greu i-a fost în timpul cursurilor liceale. Aşa s-a hotărât să înceapă o carieră şi să devină independent din punct de vedere financiar.

S-a bazat pe pozitivism


 „Nu am mai vrut să depind de părinţi. Împreună cu fratele meu, timp de doi ani, am căutat permanent idei şi oportunităţi de a face bani. Ne sfătuiam,  ne consultam unul cu altul şi verificam viabilitatea ideilor pe care doream să le punem în practică. Fiind conştient că trebuia să încep de undeva de jos, m-am angajat mai întâi la un prieten care îşi deschisese un magazin de calculatoare second-hand. M-am implicat sufleteşte ca să-l ajut să-şi dezvolte afacerea. Mă bazam pe entuziasm, optimism şi pozitivism  şi chiar mi-am format o viziune de ansamblu despre cum ar trebui să procedez pentru a avea o afacere profitabilă şi de succes“, mărturiseşte Daniel Guţă.
Tânărul a participat la mai multe cursuri de perfecţionare care, ulterior, l-au ajutat în situaţiile neprevăzute. „Vâzând că totul mergea bine, prietenul meu mi-a propus să devenim asociaţi. Astfel,  ne-am început un nou business, o agenţie imobiliară. La această agenţie ne-am format ca agenţi de vânzări, agenţi imobiliari şi manageri în acelaşi timp. Împreună cu fratele meu ne-am dezvoltat propria noastră afacere, o agenţie de voiaj, prima din Gorj. Fiind o persoană cu simţ practic, am reuşit să fac astfel încât să trec uşor peste perioada de criză. Pe mulţi dintre angajaţii mei i-am învăţat să fie stăpâni pe ei şi să fie descurcăreţi. Unii dintre ei, chiar mi-au copiat ideile şi, mai târziu, şi-au deschis firme cu acelaşi profil. Am urmat cursuri de trening pe domeniul vânzărilor, curs de agenţi de vânzări, cursuri de managementul afacerilor“, îşi aminteşte tânărul.

Îi place valsul lent


 În prezent administrează două companii şi o asociaţie sportivă. În 2006 a urmat cursurile de dansi sportiv la un club din Bucureşti. A înfiinţat un club de dansuri sportive, în urmă cu trei ani. Este vorba de Şcoala de Dans Studio Dance din Târgu-Jiu. A organizat mai multe spectacole gratuite de muzică şi dans la Casa de Cultură a Sindicatelor cu ocazia diferite evenimente. „Am căutat timp de doi ani un instructor de dans şi, în final, am găsit unul la Craiova. Când dansez, simt că mă deconectez de stres şi intru într-o stare euforică. Îmi place foarte mult valsul lent. Ştiu foarte bine să dansez vals lent, vals vienez, dansurile latino cum ar fi samba, cha-cha. Îmi place să am grijă de săntatea mea. Urmăresc să-mi menţin fizicul prin mişcare şi mâncare sănătoasă“, încheie Daniel Guţă.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite