Târgu-Jiu: Dan Mălăescu, un doctor care colecţionează icoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Mălăescu
Dan Mălăescu

Este doctor în ştiinţe medicale şi conferenţiar al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport la Universitatea Constantin Brâncuşi. A publicat în ţară şi străinătate zeci de lucrări ştiinţifice.

Ce îi place: Excursiile la munte. Este un mare iubitor de natură montană. Îi plac muzica simfonică, muzica lăutărească şi folclorul autentic. Participă la expoziţii de sculptură şi pictură. Îi plac la nebunie florile şi animalele.

Ce nu-i place: Leneşii şi minicinoşii. De asemenea, nu-i plac persoanele care nu se ţin de cuvânt şi nu sunt punctuale. Urăşte indivizii care distrug florile şi fac rău animalelor.

Aţi vizitat şi alte obiective culturale importante din străinătate?


Foarte multe obiective am vizitat, chiar şi în străinătate. M-a impresionat muzeul Prado din Madrid, muzeul de istorie şi Artă din Viena precum şi piramida de la Muzeul Louvre din Paris.

 Câte cărţi şi lucrări ştiinţifice aţi publicat?


„De-a lungul carierei am publicat, 52 de lucrări ştiinţifice, dintre care trei în revistele internaţionale de specialitate, plus alte cinci cărţi de medicină. De asemenea, am participat şi la simpozionae naţionale şi congrese internaţionale.



Dan Mălăescu a absolvit liceul la Tudor Vladimirescu în 1972. Dorinţa sa a fost să dea mai departe la Institutul de Medicină Timişoara. După ce a studiat timp de şase ani medicina a făcut stagiatura la Spitalul Clinic Judeţean Nr. 1 din Craiova. În 1986 a devenit medicul şef al Dispensarului din Padeş şi ulterior la Dispensarul Medical din Câlnic. Doctorul Mălăescu a avut grijă de sănătatea a sute de persoane private de libertate.


Conduce o fundaţie

La vârsta de 39 de ani a ocupat prin concurs postul de medic şef la Penitenciarul Târgu-Jiu până în 2008 când m-am pensionat. În 1991 am devenit medic principal de medicină generală, profil adulţi, iar din 1997 medic primar în specialitatea medicină generală tot la adulţi. În urmă cu zece ani am fost admis la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Oradea. După absolvire am obţinut titlul de doctor în ştiinţele medicale. Am fost masterand la Facultatea de Ştiinţe Politice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti“, îşi povesteşte Dan Mălăescu traiectoria profesională.
Din 1992 şi-a început cariera de dascăl la Şcoala Postliceală Sanitară de Stat din Târgu-Jiu, iar din 1997 este fondatorul dar şi preşedintele fundaţiei „Omenia Mălăescu“ din Târgu-Jiu. În 2005 a absolvit cursuri de pregătire a personalului didactic din cadrul Departamentului Universităţii „Constantin Brâncuşi“ după care a devenit cadru didactic asociat al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport în cadrul aceleiaşi universităţi. „Am ocupat funcţia didactică de conferenţiar universitar  la disciplinele anatomie, educaţie pentru sănătate şi prim ajutor la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul UCB, iar din 2009 sunt şi decan la aceeaşi instituţie de învăţământ. În ultimii ani m-am zbătut şi am depus o serie de dosare la ARCIS ca, în vederea avizării unor specializări de asistenţă medicală generală cu durată de patru ani şi kinetoterapie, cu durată de trei ani, ce vor începe la Facultatea de Educaţie Fizică din toamna anului 2010. Este o mare realizare pentru judeţul Gorj, asta înseamnă piatra de temelie a învăţământului universitar medical“, mărturiseşte doctorul în ştiinţe medicale.

Un medic credincios

A participat la nouă cursuri în diferite specializări, printre care cea de management sanitar, ecologie generală şi droguri ilegale, urmate la Universitatea de Medicină şi Farmacie Craiova. „Întotdeauna mi-am dorit să mă perfecţionez. Am reuşit pe plan profesional dar şi în tot ce mi-am propus datorită credinţei în Dumnezeu. Colecţionez multe icoane pictate pe lemn. Am contrubuit la construirea bisericii „Adormirea Maicii Domnului“ din Târgu-Jiu şi sunt membru în Comitetul Parohial. Îmi doresc să devină catedrală“, încheie Dan Mălăescu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite