DNA verifică subvenţiile agricole acordate de Direcţia Agricolă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virgil Drăguşin este vizat de reclamaţia făcută la DNA
Virgil Drăguşin este vizat de reclamaţia făcută la DNA

Patru angajaţi din cadrul Direcţiei Agricole Gorj vor fi cercetaţi de DNA în privinţa acordării de subvenţii societăţii de creştere a puilor, AVI INSTANT Târgu-Jiu. Sesizarea a fost depusă de actualul director al instituţiei, Aurel Tomescu, care se află în conflict cu unul dintre angajaţii reclamaţi.

Directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Gorj, Aurel Tomescu, a sesizat DNA cu privire la modul de acordare a subvenţiilor pentru societatea de creştere a puilor, AVI INSTANT din Târgu-Jiu. Acesta a declarat că verificările vor fi făcute de mai multe instituţii: „Am făcut adresă către DNA. Sunt instituţii abilitate care să controleze. Poliţia şi Garda Financiară vor face o verificare încrucişată. Şi Corpul de Control al Ministrului va efectua u control. Am făcut sesizarea privind alocarea de fonduri la SC AVI Instant SRL din anul 2005 şi până în 2009, pentru că au fost puse vize de control financiar fără avizul ministerului“.

Uite subvenţia, nu e subvenţia

Unul dintre cei vizaţi de sesizarea făcută de Aurel Tomescu este Virgil Drăguşin, consilier superior în cadrul DADR Gorj. Acesta a spus că aplicarea vizei de control financiar făcea parte din atribuţiunile de serviciu şi că reclamaţie nu este decât o răfuială personală a actualului director: „Ceea ce refuză să dea acum, el a mai dat. La începutul acestui an s-au mai plătit subvenţii către AVI Instant, iar în martie şi aprilie, Aurel Tomescu a trimis solicitări la minister, semnate chiar de el, pentru a se plăti subvenţia către AVI Instant în sumă de 3,9 milioane de lei, pe care acum refuză să o mai plătească. Să se hotărască atunci când are dreptate. Trebuia să primească această subvenţie aferentă anului 2009. Ceea ce face nu este decât o răzbunare personală. În anul 2007, în raportul Corpului de Control al Ministrului se arată că subvenţiile au fost acordate în mod corect, iar în auditul intern de la sfârşitul anului trecut, semnat chiar de Aurel Tomescu, se arată subvenţiile au fost acordate în mod corect. Eu am pus viza de control financiar pe toate documentele de plată pentru că eram director economic şi aveam un ordin al directorului instituţiei în acest sens“.

Tomescu l-a scuipat pe Drăguşin

Între Aurel Tomescu şi Virgil Drăguşin a existat, în urma cu trei zile, un scandal. „A intrat peste mine în birou şi a început să mă injure. A spus că sunt un puşcăriaş, iar până la urmă m-a şi scuipat. Eu nu am reacţionat în niciun fel. A avut un comportament inexplicabil“, a precizat Virgil Drăguşin.
Subvenţiile sunt acordate pentru contractarea de credite bancare de către orice producător pe care, dacă-l returna în 360 de zile, beneficia de o subvenţie de la stat în cuantum de 30% din valoarea împrumutului.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite