Târgu-Jiu: Firma maghiară Vegyepszer a luat 2,3 milioane de euro pentru craterele de pe DE 79

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumul dintre Rovinari şi Bumbeşti Jiu este plin de gropi
Drumul dintre Rovinari şi Bumbeşti Jiu este plin de gropi

Pentru drumul plin de gropi, statul roman a plătit societăţii maghiare Vegyepszer, care ar fi trebuit să modernizeze acest sector de drum, 2,3 milioane de euro.

Drumul dintre Rovinari şi Bumeşti-Jiu, care face parte din DE 79, este un adevărat chin pentru şoferi, din cauză că gropile sunt atât de multe încât nu pot să le ocolească. Conducătorii auto merg chiar pe rute ocolitoare, pe drumuri de ţară, pentru a-şi mai proteja maşinile. „Este crimă dacă merg cu maşina pe acest drum. Eu merg prin Schela ca să ajung la Sadu, cu toate că este drum communal“, ne spune Dumitru Anghel, şofer. Firma maghiară Vegyepszer, care a câştigat licitaţia şi trebuia să se ocupe de executarea lucrărilor de modernizare, nu a realizat nici măcar cinci la sută din investiţie, dar a încasat un avans de 2,3 milioane de euro. „S-a plătit un avans de 10 la sută din valoarea totată a investiţiei care este de 23 milioabne de euro“, a spus Dumitru Leuştean, directorul Secţiei Drumurilor Naţionale Târgu-Jiu.
Culmea este că, dacă până acum se vorbea de rezilierea contractului cu firma maghiară, acum Dumitru Leuştean spune că se renegociază: „Este un contract care nu ne-a satisfăcut. Lucrările executate până acum nu depăşesc 4,7%, cu toate că ar fi trebuit să se afle la un nivel de 70-80%. La momentul actual se renegociază contractual la nivel de companie. S-a luat această decizie pentru că rezilierea ar însemna o pierdere mare de timp. Drumul trebuie predat administratorului şi trebuie efectuate expertize pe lucrările efectuate. Apoi trebuie organizatp din nou licitaţie“.


Reparaţii «cât negru sub unghie»


Reparaţiile făcute de firma maghiară sunt inexistente. „Au venit cu o cantitate de 60 de tone de mixtură stocabilă pentru a efectua reparaţiile la aceste sector de drum, dar această cantitate reprezintă cât este negru sub unghie faţă de degradările care există. Am solicitat să se facă reparaţii cu mixtură caldă pentru că este un material mai bun şi se vor face imediat ce vremea va permite“, a precizat Dumitru Leuştean

Firma spaniolă şi-a făcut datoria


Pe tronsul dintre Filiaşi şi Rovinari de pe DE 79, lucrările de modernizare sunt executate de către societatea spaniolă FCC Barcelona. Dumitru Leuştean precizează că 75 % din investiţie este realizată: „Termenul de finalizare al lucrărilor de modernizare este luna iunie a acestui an. Firma spaniolă a lucrat într-un ritm susţinut şi sunt sigur că acest sector de drum va fi inaugurat la timp“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite