Târgu-Jiu: Cursurile de inspector resurse umane atrag cei mai mulţi şomeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cursurile sunt gratuite pentru şomeri
Cursurile sunt gratuite pentru şomeri

Forţele de muncă organizează, în luna februarie, patru cursuri de formare profesională pentru şomerii din Gorj. Cei  mai mulţi gorjeni optează pentru un curs de inspector resurse mane.

Reprezentanţii Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj organizează, începând din această lună, mai multe cursuri de formare profesională pentru gorjenii care nu au reuşit să-şi găsească un serviciu. Meseriile şi calificările în care vor fi pregătiţi şomerii sunt următoarele:
-lucrător în comerţ în Târgu-Cărbuneşti;
-operator   introducere, validare şi prelucrare date la Târg-Jiu;
- operator   introducere, validare şi prelucrare date în Bumbeşti-Jiu;
-inspector resurse umane în Târgu-Jiu;
-instalator instalaţii tehnico-sanitare şi gaze, ce va fi organizat  în Târgu-Jiu.
Potrvit reprezentanţilor agenţiei, cele mai multe persoane sunt interesate să urmeze un curs de inspector resurse umane. „Până acum s-au înscris peste 70 de persoane care vor să devină inspectori resurse umane.  De asemenea, cursul de pregătire a instalatorilor este la fel de solicitat“, a declarat Romeo Chiriac, şef Birou Formare Profesională din cadrul AJOFM Gorj.
De la începutul anului şi până în prezent au fost organizate cinci cursuri de formare profesional pentru care s-au înscris 127 de gorjeni, din care 83 de şomeri şi 44 de deţinuţi.
 În 2009 activitatea de formare profesională s-a concretizat prin organizarea a 48 de cursuri, cu un  număr total de 1108 de înscrişi dintre care 1007 au fost şomeri.  În derulare se mai află 14 cursuri la care participă 357 cursanţi, dintre aceştia 222 fiind şomeri indemnizaţi , 73 de şomeri neindemnizaţi  şi 60 de deţinuţi. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite