Târgu-Jiu: Cursuri de calificare pentru hotelieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj organizează gratuit şapte cursuri de formare profesională pentru şomeri, în lunile ianuarie şi februarie.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă le oferă şomerilor gorjeni şansa de a se recalifica în şapte meserii. Astfel, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă sunt aşteptate la sediul AJOFM unde se pot înscrie la cursurile de (re)calificare în meserii căutate pe piaţa muncii. Cursurile care vor începe în această lună îi vor pregăti pe gorjeni în meseriile de: lucrător în comerţ, comunicare în limba engleză, dulgher-tâmplar-parchetar, operator intrducere, validare, prelucrare date. În luna februarie vor fi derulate cursuri de calificare în meseriile de:  zidar-pietrar-tencuitor, inspector resurse umane şi lucrător în hoteluri. Persoanele care beneficiază de indemnizaţie de şomaj sunt obligate sa participe la programele de formare profesionala oferite si organizate de agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă.
Gorjenii îndreptăţiţi pot beneficia de servicii de formare profesională gratuite, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă. În 2010 au fost organizate 47 de cursuri de formare profesională la care au participat 1177 de persoane dintre care 1242 au fost şomeri. În prezent sunt derulate opt cursuri de calificare fiind cuprinse 194 de persoane. Anul trecut 414 persoane fără loc de muncă au reuşit să se angajeze după finalizarea cursurilor de calificare.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite