Târgu-Jiu: Cum pot obţine agricultorii gorjeni motorină ieftină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agricultorii sunt aşteptaţi la sediul APIA să intre în posesia adeverinţelor
Agricultorii sunt aşteptaţi la sediul APIA să intre în posesia adeverinţelor

Fermierii gorjeni trebuie să depună cererile la sediul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj până la finele lunii decembrie.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj informează că, pentru a beneficia de acciza redusă pentru motorina utilizată în agricultură pentru anul 2011, solicitanţii trebuie să depună la Centrul Judeţenean APIA o cerere de acord prealabil pentru finanţarea prin rambursare, până la sfârşitul lunii decembrie.
Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare şi reprezintă diferenţa dintre acciza standard şi acciza redusă.
Potrivit HG 408/2010, pentru motorina utilizată la efectuarea lucărilor mecanice în agricultură se stabileşte o acciză redusă de 21 euro/1000 litri.

Ajutorul de stat se acordă producătorilor agricoli care îndeplinesc urmatoarele condiţii:
a)    să fie înscrisi în evidenţele APIA cu suprafeţele de teren pe care le exploatează sau în Registrul agricol, Registrul plantaţiilor viticole, alte evidenţe funciare;
b)    să fie înregistraţi în Registrul naţional al exploataţiilor al ANSV cu efectivele de animale sau să deţină document de înregistrare/autorizare sanitară veterinară pentru păsări/familii de albine/viermi de mătase;
c)    să fie înregistraţi la oficiul registrului comerţului.
După obţinerea acordului prealabil, emis de către APIA în limita plafonului prevăzut de HG 408/2010, beneficiarii trebuie să depună la Centrul APIA o cerere pentru determinarea trimestrială a cantităţii de motorină pentru care se aplică ajutorul de stat sub formă de rambursare.
Cererea se depune până la finele lunii următoare trimestrului pentru care se solicită rambursarea şi este însoţită de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate în trimestrul respectiv, precum şi documentele prevăzute de Ordinul 126/2010.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite