Târgu-Jiu: Cu ordin de la Bucureşti, procurorii gorjeni revizuiesc judecata lui Diaconescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cererea lui Tudor Ion Gheorghe a ajuns pe masa magistraţilor gorjeni după intervenţia procurorului Marius Iacob. Nicoliţa Jianu susţine că băiatul său este victima fostului procuror Ion Diaconescu, acelaşi care l-a băgat pe nedrept  în puşcărie pe Marcel Ţundrea.

Cazul lui Tudor Ion Gheorghe, bărbatul condamnat în 2006 la 23 de ani de închisoare pentru o crimă pe care el susţine că nu a comis-o, va ajunge direct pe masa procurorilor gorjeni. Decizia a fost luată de Marius Iacob, şeful Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului instanţei supreme, la cererea mamei bărbatului încarcerat.

Procurorul-şef Marius Iacob a promis că va analiza memoriul şi s-a ţinut de cuvânt



În urmă cu o lună, Nicoliţa Jianu i-a înmânat lui Marius Iacob un memoriu în care solicita desfiinţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive. „Cererea dumneavoastră de revizuire, adresată Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost trimisă spre soluţionare Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, de unde urmează să primiţi răspuns“, a fost mesajul pe care Marius Iacob i l-a transmis în scris femeii.

I-au respins revizuirea de nouă ori

image

Femeia de 63 de ani spune că şi-ar fi dorit ca acesta să se ocupe personal de acest dosar, la fel cum s-a întâmplat şi în cazul Ţundrea. „Vreau să stau de vorbă cu dumnealui. De nouă ori a venit fiul meu la revizuire şi s-a tot respins. Nu am bani să merg la Bucureşti. Unde să ne mai plângem ca să demonstrăm că moare nevinovat în puşcărie? Există dovezi că nu a omorât acea bătrână şi că a fost o răzbunare a procurorului Diaconescu. Crima de la 28 iunie 2002 a fost comisă de Petre Marin , care şi-a recunoscut fapta în scris. De ce nimeni nu ia în seamă acest document? Care ar fi explicaţia pentru care amândoi se află în puşcărie? Nu mai vreau nicio judecare la Târgu-Jiu“, a declarat femeia. 

Trimite memorii din spatele gratiilor

image

Tudor Ion Gheorghe le-a trimis reporterilor AdS o scrisoare de după gratii, în care cere ajutor: „Sunt închis în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova şi vă rog să mă ajutaţi să scot adevărul la iveală în necazul în care mă aflu, cunoscut în rândul dumneavoastră ca al doilea caz Ţundrea. Am fost învinuit şi arestat pentru o infracţiune de omor şi chiar condamnat de trei ori, deşi am probat cu martori şi dovezi că nu aveam cum să fiu în acel loc. Nu am fost luat în calcul, chiar dacă am fost achitat de două ori şi pus în libertate“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite