Târgu-Jiu: Cristina Ciungu îşi poartă elevii pe podium la olimpiade

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doctor în ştiinţe economice şi şefă de catedră la Colegiul Virgil Madgearu, se mândreşte cu faptul că liceenii pe care îi pregăteşte se impun la competiţiile de profil.


Cristina îşi aminteşte că, atunci când era mică, nu ieşea din cuvântul părinţilor şi punea mereu învăţătura pe primul loc. A fost atrasă de la bun început de ştiinţele exacte, preferata sa fiind matematica. În şcoala generală şi în liceu a par ticipat la olimpiade, la materia sa favorită, dar şi la fizică şi chimie.

Două facultăţi, un masterat şi un doctorat

A urmat cursurile Grupului Şcolar Tehnologic Ion Mincu, la o clasă cu profil de informatică. A fost admisă apoi la Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii din Craiova, la specializarea Finanţe-Contabilitate. În anul 2000, după absolvire, Cristina Ciungu a devenit profesor suplinitor de ştiinţe economice la Colegiul Comercial Virgil Madgearu din Târgu-Jiu. Trei ani mai târziu a obţinut titlul de doctor în ştiinţe economice, iar în 2006 s-a înscris la masterat, la Universitatea Constantin Brâncuşi din Târgu-Jiu, specializarea Bănci şi Asigurări, continuând cu „Tehnologia informaţiei şi comunicaţiei“, un alt curs postuniversitar. În fine, a decis să-şi reia studiile superioare, fiind admisă la Facultatea de Management din cadrul Universităţii Spiru Haret. Se mândreşte cu faptul că, în calitate de cadru didactic, şi-a purtat elevii pe locuri fruntaşe la olimpiadele de ştiinţe economice. „După ce am obţinut definitivatul în învăţământ cu media 8,55, am promovat gradul didactic II cu media 10. Cu aceeaşi notă am obţinut şi gradul didactic I. În 2008, m-am  titularizat la Liceul Economic Francesco Saverio Nitti, din Timişoara, şi am obţinut gradaţie de merit, după care, în 2009, m-am transferat la Colegiul Comercial Virgil Madgearu. Rezultatul muncii mele se concretizează în faptul că mai mulţi elevi au ocupat locuri fruntaşe la olimpidele locale de ştiinţe economice. Silvia Vodoiu, Andreea Dragu, Ozana Roşca şi Denisa Sturzu se pregătesc acum pentru faza judeţeană a competiţiei“, spune profesoara.

Mereu interesată de autoperfecţionare

A publicat, de-a lungul timpului, lucrări în reviste naţionale şi internaţionale de ştiinţe economice, dar şi cinci volume de profil, rămânând în acelaşi timp avidă după noi cunoştinţe. „Am participat la toate cursurile de perfecţionare organizate de Casa Corpului Didactic Gorj. De asemenea, am luat parte, ca îndrumător, la Concursul Naţional de Creaţie pentru Elevi «Titu Maiorescu şi Deschiderea Europeană a Culturii Naţionale», în cadrul căruia o elevă a obţinut menţiune pentru eseul prezentat. Ea a fost scutită de plata taxei la facultate“, povesteşte Crist ina Ciungu, care a devenit, între timp, şefa Catedrei de Ştiinţe Economice din cadrul Colegiului Comercial Virgil Madgearu din Târgu-Jiu.

Cum vă vedeţi realizările de până acum, pe plan profesional?

Sunt mulţumită de ceea ce am reuşit să fac. Consider că am dus la bun sfârşit tot ceea ce mi-am propus şi pot spune că nu mai îmi doresc altceva decât să-mi întemeiez o familie.

Spuneţi că aveţi o pasiune din copilărie. Care este aceea?


De mică sunt interesată de monedele vechi. Am reuşit să colecţionez câteva încă dinainte de Revoluţie şi le păstrez cu grijă, ca să le arăt cândva şi copiilor mei.

Ce-i place: Ordinea şi curăţenia. Este pasionată de filme şi consideră „Masca lui Zorro“, cu Antonio Banderas în rolul principal, drept una dintre cele mai bune pelicule din toate timpurile. Îi plac foarte mult dulciurile.


Ce nu-i place
: Nu suportă indiferenţa, răutatea şi minciuna. Detestă persoanele care sunt neserioase şi invidioase, oamenii superficiali şi delăsători, care nu luptă pentru ceea ce îşi propun.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite