Târgu-Jiu: Crimele, în scădere la Gorj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alţi doi fraţi din Bâlteni au fost cercetaţi în septembrie pentru omor
Alţi doi fraţi din Bâlteni au fost cercetaţi în septembrie pentru omor

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Gorj  se pot mândri cu un bilanţ satisfăcător pe anul 2009. În cele 12 luni ale anului trecut au fost înregistrate trei infracţiuni de omor, cu una mai puţin decât în 2008.

Bilanţul întocmit de poliţiştii gorjeni arată că numărul celor care au comis infracţiunea de omor în anul 2009 este în scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului 2008. În acest sens, s-au înregistrat trei fapte, cel mai recent fiind cazul de la Negomir, când un bărbat, în vârstă de 32 de ani, şi-a înjunghiat tatăl cu un cuţit, după un scandal pornit pe fondul consumului de alcool. Evenimentul a avut loc la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, iar cercetările au arătat că Marius Bordei și tatăl său se pregăteau să taie porcul pentru Crăciun. Criminalul este cercetat pentru omor calificat, pedeapsa pentru această faptă fiind închisoarea de la 15 la 25 de ani. În ceea ce priveşte tentativa la infracţiunea de omor, poliţiştii spun că situaţia se menţine la un nivel constant de patru fapte faţă de perioada similară a anului 2008. Vestea bună este că nu s-au înregistrat pruncucideri şi lovituri cauzatoare de moarte, scăzând cu două fapte vătămările corporale grave.

Din cele 2.313 infracţiuni judiciare, 750 au fost îndreptate împotriva vieţii, integrităţii corporale sau sănătăţii persoanei, valoare mai mică decât cea înregistrată în 12 luni 2008. În ceea ce priveşte activitatea de constatare a faptelor de mare violenţă, Inspectoratul de Poliţie Gorj se situează la nivel naţional, în ordine descrescătoare, pe locul 40 la infracţiunea de omor, pe locul 28 la tentativa de omor, pe locul 36 la vătămarea corporală gravă şi pe locul 39 la loviri cauzatoare de moarte“, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite