Târgu-Jiu: Credincioşii din Târgu-Jiu vor lua lumină sfântă de la Ierusalim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima dată, la bisericile din Târgu-Jiu va fi adusă lumină de la mormântul sfânt de la Ierusalim. Lumina va ajunge mâine seară, în jurul orei 23.00, la Biserisa Sfinţii Constantin şi elena din Târgu-Jiu, de unde va fi răspândită la toate lăcaşurile de cult din Târgu-Jiu.

Credindioşii care vor fi prezenţi în noaptea de înviere la bisericile din Târgu-Jiu vor lua lumină sfântă adusă chiar de la mormântul mântuitorului de la Ierusalim. În jurul orei 11.00, candela va ajunge la Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Ionuţ Câmpeanu, protopopul Protoeriei Târgu-Jiu, a spus că este pentru prima dată când flacăra sfântă va ajunge la bisericile din Târgu-Jiu: „În acest an, cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului părinte Irineu, va fi adusă în ziua de sâmbătă seară, cel târziu la ora 11.00, sfânta lumină de la Ierusalim. Această flacără va fi adusă într-o candelă de Patriarhia Română. De pe aeroportul Otopeni va fi înmânată fiecărei delegaţii. Sperăm să ajungem cu sfânta lumină la timpul stabilit, pentru că la miezul nopţii să fie înmânată tuturor credincioşilor ortodocşi“.

Flacără imaterială timp de trei minute

Flacăra care apare la Mormântul Sfânt este considerată  a fi divină. „În fiecare an, în ziua de Paşte, se pogoară o flacără la Sfântul Mormânt. Timp de trei minute, flacăra care aprinde candelele şi lumânările de la biserica din Sfântul Mormânt, este imaterială şi nu arde, putând fi pusă pe orice parte a corpului“, explică protopul Ionuţ Câmpeanu.
Credincioşii sunt încântaţi că vor lua lumină adusă de la Sfântul Mormânt. „Voi veni în noaptea de Înviere să iau lumiă. Mă bucur că este o flacără divină şi sper că ne va feri de boli şi ne va aduce noroc“, a spus Maria Comănescu, în vârstă de 53 de ani.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite