Târgu-Jiu: Craterele de pe DN 66 rup maşinile gorjenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Naţională de Drumuri va rezilia contractul cu firma din Ungaria care a abandonat lucrările de reabilitare. În perioada următoare va fi organizată o licitaţie pentru stabilirea unei firme  serioase care să finalizeze lucrările pe tronsonul Rovinari-Bumbeşti-Jiu.

Zeci de conducători auto au ajuns la service din cauza craterelor şi gropilor formate pe DN 66 care face legătura între Rovinari şi Bumbeşti-Jiu. După topirea zăpezii, în zona Iezureni, la ieşire din Târgu-Jiu au apărut şi mai multe gropi, provoacând avarii autoturismelor şi chiar accidente. Şoferii sunt nevoiţi să conducă cu viteza melcului sau să le ocolească, trecând pe celălalt sens de mers. „Mi s-a dus planetara, am schimbat bucşiile, m-a costat 200 de lei. În urmă cu două săptămâni un tir a aterizat în şanţ pentru că a explodat cauciucurile din cauza craterelor“, a spus Cristian Pătraşcu. Firma Vegyepszer din Ungaria care s-a angajat în urmă cu doi ani că va reabilita acest tronson de drum, până în august 2009, a abandonat lucrările. „Când au deviat conducta de apă, muncitorii firmei au afectat cablurile telefonice“, a declarat Marius Rotaru, tehnician la Romtelecom.   
Reprezentanţii firmei din Ungaria nu au respectat graficul de lucrări, iar Compania de Autostrăzi şi Drumuri va rezilia contractul în perioada următoare. „Va fi organizată o licitaţie astfel încât, până în luna aprilie, un alt constructor serios să ducă lucrarea la bun sfârşit. Am pierdut doi ani, nu vrem să pierdem şi sezonul următor“, a declarat, Elena Dan, director proiecte în cadrul Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

5 % din lucrări realizate


Pentru modernizarea DN 66 pe sectorul Rovinari-Bumbeşti-Jiu Compania Naţională de Drumuri a încheiat un contract în valoare de 23, 8 milioane de euro cu societatea Vegyepszer ZRT Budapesta. Banii au fost împrumutaţi de la Banca Europeană de Investiţii. Termenul de finalizare a fost 24 august 2009, iar firma ungară a realizat doar 5% din lucrări.  

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite