Târgu-Jiu: Costi Popovici, tehnicianul care cântă în „Simplu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este specialist în proiectare construcţii, dar muzica este viaţa lui. De mic a uimit cu interpretările sale la orgă şi acordeon, iar de curând a lansat formaţia Simplu.

Copilăria şi-a petrecut- o în comuna Turburea, alături de bunicii din partea tatălui. Pasiunea pentru muzică a apărut încă de la grădiniţă. Îşi aminteşte şi acum de prima muzicuţă pe care a primit-o cadou, în copilărie. „Mergeam pe vale cu vitele şi băteam toba. Luam furculiţele, lingurile bunicii şi băteam cu ele în pahare, în oale şi în tot cemi cădea în mână. Părinţii mi-au dăruit o muzicuţă. Cântam toată ziulica la ea. A fost, de altfel, primul meu instrument de cântat şi îl păstrez şi acum, după 20 de ani, cu mare drag“, îşi aminteşte Costi Popovici.


Primul acordeon, la zece ani


Deşi este de meserie tehnician proiectant în construcţii, îl atrage tot ceea ce înseamnă muzică bună. „Ştiu să fac proiecte pentru construcţii, mă pricep la sudat, tencuit, gletuit, finisaje. Dacă vreau să mă apuc să ridic o casă, nu am nevoie de muncitori. Îmi place să muncesc. Chiar de mic am dat o mână de ajutor la casa părinţilor. De la tata am învăţat multe, îl consider modelul meu în viaţă“, spune Costi. Pentru Costi muzica nu este o simplă pasiune, ci şi o moştenire de familie. Tatăl său cânta în corul şcolii, iar mama era de asemenea solistă. La vârsta de zece ani a avut primul său acordeon. Pentru că devenise foarte pasionat de instrumentele muzicale, părinţii l-au sprijinit şi i-au cumpărat şi o orgă profesională. A urmat timp de patru ani cursurile Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu, iar în generală cânta la evenimente culturale şi baluri organizate în comuna natală. În primul an de liceu a devenit cunoscut după ce a început să cânte la nunţi şi botezuri. „Tot părinţii miau cumpărat boxe, staţii de amplificare şi tot ce trebuia pentru sonorizare. Am participat la sute de nunţi şi petreceri, mai întâi ca instrumentist, apoi ca solist. În clasa a IX-a am devenit membru al formaţiei Cristal Group. Acum cânt toate genurile muzicale de la folclor, muzică uşoară până la manele. La o nuntă, dacă muzica şi vinul nu sunt bune, nici petrecerea nu-i reuşită“, mărturiseşte Costi Popovici.


„Sperăm să fim cunoscuţi în cel mai scurt timp“


În urmă cu doar câteva luni, a lansat formaţia de muzică populară Simplu. „Suntem trei membri în formaţia proaspăt închegată şi sperăm să ne facem cunoscuţi în cât mai scurt timp“, spune instrumentistul. Una dintre marile sale satisfacţii este că fiica sa îi calcă pe urme. „Mă bucur că nu sunt singurul din familie pasionat de muzică. Fiica mea urmează de doi ani cursurile secţiei canto a Şcolii Populare de Artă“, încheie Costi Popovici. 

Întrebări şi răspunsuri


Care ar fi pentru tine dorinţa cea mai mare pe plan artistic?


Îmi doresc tare mult să găsesc un sponsor că să realizez un album muzical alături de membrii formaţiei Simplu. Contează foarte mult să ştie lumea că existăm şi că putem cânta pe gustul oricui.


Cum trebuie să fii ca să rezişti în lumea muzicală?


Chiar dacă nu se mai câştigă aşa cum se câştiga pe vremuri, într-o formaţie trebuie stabilită o regulă de la bun început, iar membrii trebuie să o respecte obligatoriu. Certurile între membrii unei formaţii pornesc de cele mai multe ori de la divergenţe financiare. 


Ce-i place?


Corectitudinea, seriozitatea şi omenia. Vrea să-şi petreacă timpul liber alături de familie. De asemenea, îi place să îi ajute pe oamenii aflaţi la nevoie.


Ce nu-i place?


Făţărnicia, minciuna şi hoţia. Nu suportă aglomeraţia şi urăşte să aştepte pe la uşi ori să stea la cozi. Detestă să i se impună ceva. Totdeauna face ceea ce îi place fără să se amestece nimeni în viaţa ori în familia sa.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite