Corpul de control din Ministerul Sănătăţii, în vizită fulger la Târgu-Jiu pentru anchetarea morţii fetei de 17 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă de control formată din patru angajaţi ai Ministerului Sănătăţii a venit astăzi, în jurul orei 13.00, la Târgu-Jiu, pentru a verifica, din punct de vedere medical, în ce condiţii a decedat tânăra de 17 ani, internată la Secţia O.R.L..

Şedinţa la care au fost chemaţi medicii şi asistenţii care s-au ocupat de Mădălina Tulic se desfăşoară, de aproximativ trei ore, la sediul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj. În urmă cu puţin timp a ajuns şi medicul de familie al adolescentei, din comuna Slivileşti, care a spus doar că  „Mădălina era aparent sănătoasă”. A fost aşteptat şi Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, însă acesta le-a declarat reporterilor AdS că nu va veni la Târgu-Jiu.

„S-a deplasat o comisie din Ministerul Sănătăţii, compusă din patru membri, deocamdată, dar am înţeles că vor mai sosi şi alţii. Am înţeles că vor sta mai multe zile la Târgu-Jiu până la elucidarea cauzei care a dus la decesul fetei. Iniţial fusesem informaţi că o să vină şi domnul Raed Arafat, nu ştiu dacă va ajunge. Verifică absolut tot. Ancheta are un scop, nu administrativ, managerial, ci medical, se cercetează cauzele decesului tinerei. În acest sens eu am făcut mobilizarea, l-am chemat pe domnul director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, domnul Pălivan, personalul spitalului judeţean de urgenţă, medicul-şef al Secţiei O.R.L., pe doamna doctor Braia, asistentele medicale care au făcut tratamentul în perioada în care tânăra a fost internată în Secţia O.R.L, precum şi medicul de familie al pacientei, din Slivileşti, cu fişa de la dispensar, cu toate suferinţele din copilărie şi până acum. Vor vedea şi Secţia O.R.L.", a precizat Marius Boeriu, directorul DSP Gorj. 

La sediul instituţiei este aşteptată şi Claudia Beldean, şefa Serviciului de Medicină Legală Gorj, care a efectuat ieri necropsia tinerei care a murit în urma unei injecţii. Au fost solicitate mai multe documente, printre care foaia de observaţie, certificatul medico-legal, dar şi actele pe care sunt scrise medicamentele care i-au fost administrate pacientei. Există specialişti care spun că o supradoză de medicament injectabil ar fi dus la infarct, variantă susţinută şi de familia Mădălinei Tulic, însă medicii spun că un gram de ampicilină la 12 ore nu are astfel de efecte. Fata s-a stins din viaţă miercuri, la Secţia ORL, unde fusese internată pentru a fi operată de amigdalită, în urma unui infarct miorcardic acut cu pancreatită hemoragică.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite