Târgu-Jiu: Copilul depistat cu tumoră se împarte între şcoală şi spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băieţelul de şapte ani va face citostatice timp de un an
Băieţelul de şapte ani va face citostatice timp de un an

Andrei a plecat astăzi de pe băncile şcolii direct către Spitalul Fundeni. Părinţii micuţulului au aflat că fiul lor va trebui să urmeze tratamentul cu citostatice timp de un an, tratamentul fiind foarte periculos.

La numai şapte ani, Andrei Glăvan va trebui să suporte luni la rând perfuziile şi radioterapia efectuate la Institutul Oncologioc Fundeni. Părinţii băieţelului au primit o nouă lovitură, fiind anunţaţi de către medici că vor fi nevoiţi să-şi petreacă aproape un an de zile în Spitalul Oncologic, întrucât Andrei are nevoie de citostatice, pentru ca tumora să fie extirpată în totalitate. Claudia Glăvan, mama copilului înscris în clasa I la Şcoala Generală „George Uscătescu”,  a venit pentru câteva zile la Târgu-Cărbuneşti, pentru ca băieţelul să fie evaluat şi să nu piardă anul şcolar. Colegii, dar şi învăţătoarea, l-au primit cu braţele deschise, fiind uimiţi de cunoştinţele cu care s-a întors de la Bucureşti. „Se  descurcă foarte bine. Mama lui munceşte foarte mult cu el, iar la evaluare a obţinut două note de foarte bine. O să merg şi în vacanţe să-l ajut, dacă va fi nevoie de recuperarea materiei. Absenţele sunt motivate şi nu se pune problema să piardă anul şcolar“, a declarat Lavinia Chelea, învăţătoarea lui Andrei.

Colegii şi dascălii au strâns bani pentru Andrei

După ce au aflat că părinţii colegului lor de şcoală se descurcă greu cu banii, Elena Mazilu şi Adelina Novac, două eleve din clasa a opta, au cerut sprijinul tuturor copiilor din şcoală, dar şi al dascălilor, pentru a strânge bani pentru Andrei. După ce au strâns aproape 1 500 de lei, fetele i-au oferit banii familiei aflate într-o situaţie dificilă. „Le mulţumim pentru acest ajutor. Cu aceşti bani, vom plăti transportul până la Bucureşti şi restul îi voi păstra cu grijă. Vom avea nevoie de ei la spital“, a declarat Claudia Glăvan, mama copilului.

Cu abecedarul pe patul de spital

Andrei nu se desparte nici la spital de abecedar şi matematică. Mama lui l-a învăţat să scrie şi să facă adunări, pe patul de spital. Prima şedinţă de chimioterapie a fost suportată cu greu de copil, acesta fiind nevoit să stea patru zile în permanenţă cu perfuziile în mâna stângă. Astăzi, Andrei a plecat la Bucureşti pentru radioterapie, urmând ca peste câteva zile să fie pus din nou la perfuzii.

A început să-i cadă părul, iar după perfuzii s-a simţit foarte rău şi nu ştiu dacă le va suporta un an de zile“, a încheiat Claudia Glăvan, mama lui Andrei.

Cei care vor să sprijine financiar acest copil au la dispoziţie contul RO62 RZBR 00000 6001 2246 303.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite