Târgu-Jiu: Copilul ajutat de Hagi se află în sala de operaţie : „Medicii efectuează a doua intervenţie pe creier“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Andrei se află acum în sala de operaţie
Andrei se află acum în sala de operaţie

Părinţii aşteaptă ca micuţul să fie scos din sala de operaţie, iar medicii luptă să-i extirpeze întreaga tumoră. Andrei Glăvan, băiatul pentru care Generaţia de aur a organizat în februarie un meci caritabil, este supus la această oră unei intervenţii riscante.

Gheorghe Hagi, Gică Popescu, Miodrag Belodedici şi alţi foşti mari fotbalişti români au jucat la Târgu-Jiu un meci caritabil, care să-i aline suferinţa băieţelului de opt ani, diagnosticat cu tumoră cerebrală.

image

Deşi în luna noiembrie a anului trecut, medicii l-au operat pe creier, tumora nu a fost extirpată în totalitate, întrucât exista riscul să rămână paralizat. Tumora a recidivat, iar specialiştii bucureşteni vor efectua astăzi o nouă intervenţie chirurgicală pe creier, deosebit de riscantă. „Ne-au spus aseară să nu-i dăm să mănânce de dimineaţă, pentru că-l vor opera, iar azi, la ora 07.00, medicul a zis că în câteva ore se apucă de treabă. Numai Dumnezeu poate face o minune“, spune Claudia Glăvan, mama copilului de opta ani.

Andrei Glăvan are mâinile ciuruite de injecţii

image

Operaţia a fost urgentată, întrucât, în urmă cu trei zile, Andrei a leşinat şi a suferit o paralizie temporară. „Eram la ţară şi încercam să-l convingem să mănânce. Brusc s-a uitat fix la noi şi a început să tremure, după care nu îşi mai putea mişca deloc mâna stângă. L-am luat în braţe şi aşa desculţ cum eram m-am urcat în maşină şi l-am dus la spital, iar apoi o ambulanţă l-a transportat la Bucureşti. Pe drum l-am implorat să nu ne părăsească, iar el a spus «nu tati, promit că nu vă las singuri»“, declară Cătălin Glăvan, tatăl lui Andrei.

Operaţia poate dura şi şase ore

Medicii au vrut să-l opereze pe Andrei în urmă cu două săptămâni, însă starea de sănătate a copilului s-a înrăutăţit, intervenţia fiind amânată. „La 10.00 a intrat în blocul operator. Aşteptăm să iasă din sala de operaţie. Data trecută a stat patru ore acolo. Un alt medic ne-a spus că tot ce pot face este să-i prelungească viaţa“, a spus tatăl copilului.

10 mii de euro

Aceasta este suma de bani pe care au strâns-o părinţii lui Andrei în urma meciului caritabil organizat la Târgu-Jiu. Dacă s-ar fi pus problema unei operaţii în străinătate, această suma  ar fi fost neînsemnată şi nu ar fi acoperit nici măcar un sfert din costurile operaţiei, dar banii sunt suficienţi pentru tratamentul pe care va fi nevoit să-l urmeze Andrei o lungă perioadă de timp, după operaţie.

Meciul caritabil i-a adus zambetul pe buze

 Foto: Andrei Glăvan

Nu am fi avut bani pentru operaţia în străinătate, iar cei pe care i-am primit de la oameni cu suflet îi cheltuim pe transport, medicamente şi hrană. Soţia mea trebuie să stea cu el, iar eu muncesc pe unde pot“, mai spune Cătălin Glăvan, tatăl băieţelului bolnav de cancer.

Vom reveni cu amănunte şi cu reacţiile medicilor.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite