Copil de 11 ani, în comă alcoolică după Festivalul Berii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un băieţel de etnie romă a ajuns, în această dimineaţă, la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu în comă alcoolică.

Cosmin S., în vârstă de 11 ani, din municipiul Târgu-Jiu, a fost adus la spital de către bunica lui, în grija căreia se află, după divorţul părinţilor. Băieţelul a plecat cu alţi tineri mai mari la Festivalul Berii, care a avut loc pe insuliţa de pe Jiu, unde a consumat băuturi acoolice, după cum povesteşte bunica lui, Ionica Grancea, care a chemat ambulanţa: „Eu m-am dus la piaţă ca să iau mâncare şi când am venit l-am găsit beat. Bătrânul s-a dus şi el să dea de mâncarea la porc pentru că nu credea că pleacă, deoarece până acum nu a mai plecat. Când am venit de la piaţă, după un timp a venit şi Cosmin pe două cărări. L-am întrebat ce s-a întâmplat şi mi-a spus că a fost pe insuliţă la băut şi că i-au dat să bea cei cu care a fost. Şi-au bătut joc de el. Nu ştie ce a băut. I-a fost rău şi a vomitat. Avea ochii roşi. Mi-a fost frică să nu se întâmple ceva mai rău, pentru că el este şi bolnav de rinichi şi ia  tratament. El nu are voie să bea nici suc. Eu îl cresc pe copil de la două luni“.

Poliţia a deschis o anchetă

Poliţia a deschis o anchetă în legătură cu cele întâmplate, iar Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului s-a autosesizat şi va efectua cercetări. „Au venit şi poliţştii acasă şi m-au întrebat dacă am grijă de el, dacă avem condiţii, dacă bem. Noi nu consumă alcool. Până acum nu s-a mai întâmplat aşa ceva şi nu a plecat vreodată de acasă“.
Cosmin nu îşi mai aduce nimic din cele întâmplate. „Nu mai ştiu nimic. Nu îmi aduc aminte cu cine am fost“, a spus băiatul.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite