Copil băgat în spital de propriul tată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Minorul din Negomir a anunţat că a fost bătut cu o curea şi un lanţ. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj a preluat cazul.

Evenimentul s-a petrecut în comuna Negomir la începutul acestei săptămâni, iar minorul este internat în prezent la Secţia Chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Băiatul de 13 ani a fost salvat din mâinile tatălui de un vecin, care a pus mâna pe telefon şi a sunat la 112.

„Un localnic din comuna Negomir  a sesizat faptul că un băiat de 13 ani a fost bătut de tatăl său, în vârstă de 36 de ani. În momentul de faţă, bărbatul este cercetat în stare de libertate pentru rele tratamente aplicate minorului”, a anunţat Bogdan Scafeş, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj.

Copilul a povestit clipele de groază prin care a trecut, precizând că a fost bătut cu o curea şi cu lanţul de drujbă, pentru că a uitat să le dea mâncare animalelor din gospodărie. Acesta a spus că nu mai vrea să rămână în grija tatălui. Părinţii sunt divorţaţi, iar mama lui este în Franţa. Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj au deschis o anchetă şi vor iniţia procedura de decădere din drepturi. Şi sora cea mică, în vârstă de cinci ani, a fost luată de lângă tatăl său. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă să primească o pedeapsă cuprinsă între 3 şi 15 ani de închisoare. Medicii spun că starea de sănătate a copilului este bună, iar peste câteva zile va fi externat.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite