Control la patru secţii de poliţie rurală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorităţile locale spun că noile secţii au dat deja primele rezultate
Autorităţile locale spun că noile secţii au dat deja primele rezultate

Reprezentanţii Prefecturii Gorj au inspectat astăzi patru din cele 11 secţii de poliţie rurală din judeţ pentru a vedea cum se desfăşoară activitatea în urma reorganizării.

Controlul a fost făcut împreună cu şefii Inspectoratului de Poliţie Gorj la Târgu-Cărbuneşti, Turburea, Rovinari şi Teleşti. „Din punctul meu de vedere ce aduce nou acest concept este o mai mare apropiere de cetăţean, cel care beneficiază de ceea ce face poliţistul. În al doilea rând desfiinţăm acele clanuri locale care s-au făcut acolo, poliţistul cu ajutorul lui de post evaluau greşelile cu măsuri diferite. Acum va rămâne  unul ca poliţist de proximitate, iar ceilalţi vor lucra în teren după un program bine stabilit. Desfiinţând aceste clanuri şi acest sistem de a lucra în teren, sigur că şi încrederea cetăţeanului în poliţie este mult mai mare”, a declarat prefectul judeţului Gorj, Liviu Andrei.

În cele 59 de posturi de poliţie din judeţ va mai lucra doar fostul şef care a devenit acum sectorist. Comisarul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, Viorel Caragea, a vorbit despre noua strategie de modernizare a poliţiei: „Noua strategie de modernizare a Poliţiei Române a fost pentru noi o prioritate. Am încercat şi dumneavoastră ne veţi da nota, dacă am şi reuşit să punem în practică aceste lucruri“.

Prezenţi la conferinţa de presă organizată la sediul Poliţiei Rurale Rovinari au fost şi primarul localităţii Negomir, Ion Gruescu şi cel al comunei Bâlteni, Vasile Vlăduleanu. Localităţile celor doi edili sunt arondate postului de Poliţie Rurală Rovinari.

Ion Gruescu, edilul de la Negomir spune că are o colaborare bună cu lucrătorii postului de Poliţie Rurală din Rovinari: „Vreau să vă spun că în ultima perioadă de timp am avut o colaborare bună cu toţi comandanţii care au fost la Rovinari, dar şi cu şefii de post care au fost la Negomir. Aş dori ca în toate localităţile din judeţul Gorj situaţia infracţională sau problemele care ţin de munca de poliţie să fie atât de puţine cât sunt la Negomir“.

Au mai fost vizitate sediile poliţiei rurale din Târgu Cărbuneşti, Turburea şi Teleşti. Edilii de la Jupâneşti, Albeni, Târgu Cărbuneşti, Turburea şi Bărbăteşi au declarat că au o colaborare bună cu poliţiştii din zonă. În judeţul Gorj există 11 secţii de poliţie rurală, poliţiştii fiind prezenţi acum în zona de competenţă 24 de ore din 24.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite