Târgu-Jiu: Controale în târguri pentru depistarea animalelor infectate cu antrax

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Epidemia de antrax declanşată în Serbia a pus pe jar şi autorităţile din Gorj
Epidemia de antrax declanşată în Serbia a pus pe jar şi autorităţile din Gorj

Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj sunt în alertă din cauza epidemiei de antrax din Serbia şi verifică toate animalele care sunt aduse în târgurile din judeţ.

Vizate sunt în special localităţile limitrofe judeţului Mehedinţi. Deocamdată nu au fost depistate cazuri de antrax. „Avem echipe de control în toate târgurile din judeţ. Am avut şi vineri la Logreşti şi Săuleşti, ieri  la Ţânţăreni şi Peşteana. Azi sunt echipe la Novaci, Polovragi şi în târgul anual de la Ciuperceni. Se monitorizează în special animalele aduse spre vânzare în târguri. Nu au fost identificate animale provenite din judeţele învecinate cu Serbia. Aceste controale vor continua pâna la clarificarea restricţiilor impuse de focarul de antrax din Serbia", a declarat Mircea Moldoveanu, director adjunct în cadrul DSV Gorj.

 La începutul lunii iulie va începe în Gorj campania de vaccinare împotriva antraxului la toate speciile receptive,  respectiv ovine, bovine. caprine şi cabaline.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite