Târgu-Jiu: VIDEO/ Contabil reţinut pentru complicitate la evaziune cu fructe şi legume din Olanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul de 52 de ani, contabil la o firmă din Târgu-Jiu, este acuzat că a achiziţionat legume şi fructe din Olanda, fără să înregistreze în contabilitate veniturile realizate, prejudiciul creat fiind de 67.000 de lei.

Luna trecută, un tânăr de 20 de ani, din comuna Săcelu, a fost reţinut pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, dar instanţa de judecată a decis ulterior să fie cercetat în libertate. Verificările au fost extinse, iar acuzaţiile au ajuns acum şi la contabilul firmei administrate de tânărul de 20 de ani.

„Un târgujian de 52 de ani a fost reţinut de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Gorj, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală. Din probatoriul administrat până în prezent s-a stabilit că suspectul, în calitate de contabil al unei societăţi comerciale, a omis să înregistreze în evidenţa contabilă operaţiunile efectuate şi veniturile realizate, cauzând astfel un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 67.000 de lei“, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj.

Poliţiştii au constatat că acesta, având funcţia de contabil, a intermediat achiziţionarea legumelor şi fructelor din Olanda pentru societatea administrată de tânărul de 20 de ani, din Săcelu. Infracţiunea a fost comisă în luna decembrie a anului trecut. Bărbatul de 52 de ani va fi audiat asttăzi de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, urmând ca instanţa de judecată să decidă dacă va emite pe numele său mandat de arestare preventivă.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite