Târgu-Jiu: Constructorul promite că ne scapă de drumul de coşmar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentatul firmei maghiare Vegyepszer a dat asigurări că până la sfârşitul anului se va turna primul strat de asfalt. Lucrările nu au început până în prezent pentru că a expirat autorizaţia de construcţie, care era valabilă pe o perioadă de trei ani.

Lucian Dascălu, reprezentantul firmei maghiare Vegyepszer, a participat astăzi, la Sala Maură din Prefectura Gorj, la o întâlnire cu autorităţile locale şi şefii de instituţii.

image

Acesta a promis că până la sfârşitul acestui an se va turna primul strat de asfalt, iar şoferii vor scăpa de craterele de pe DN 66 Rovinari – Târgu Jiu – Bumbeşti Jiu: „Până la sfârşitul acestui an vom circula pe un drum negru. Cu sprijinul autorităţilor locale, sper că vom duce la bun sfârşit acest drum, care este un calvar pentru toţi participanţi la trafic. Conform graficului pe care l-am încheiat, până la data de 30 septembrie 2012, acest drum va fi finalizat în totalitate“. Lucian Dascălu a precizat că există şi finanţarea asigurată, pentru fiecare lună fiind alocată suma de două milioane de euro.

Autorizaţia de construcţie a expirat

Lucrările nu au început până acum pentru că autorizaţia de construcţie a expirat. „Suntem mobilizaţi pentru începerea acestor lucrări, dar, avem o autorizaţie expirată şi nu putem lucra în ilegalitate. Avem mobilizarea de şantier făcută şi trebuie să mai montăm staţie de betoan şi de asflat. Am făcut contracte de subantrepriză cu câteva firme, care ne pot asigura materialele necesare. Nu este de datoria să obţinem aceastră autorizaţie, ci a regionalei de Drumuri Naţionale Craiova. În maxim zece zile se va elibera această autorizaţie şi vor începe lucrările“, a precizat Lucian Dascălu. Ion Dina, şeful Drumurilor Naţionale Gorj, a spus că au fost trimise toate documentele necesare la Ministerul Transporturilor şi că autorizaţia va fi eliberată până la sfârşitul acestei săptămâni.
Modernizarea DN 66 ar fi trebui încheiată la jumătatea anului trecut, dar firma maghiară nu şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale, pentru că a intrat într-o reorganizare. Valoarea proiectului se ridică la peste 23 milioane de euro. „S-a făcut o reorganizare în cadrul societăţii şi s-au desprins mai multe firme, fiecare cu un anumit tip de activitate. Acum avem toate condiţiile să ducem la bun sfârşit această investiţie“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite