Târgu-Jiu: Constantin Axinte-Amza a învăţat să danseze de pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Foto/ Constantin Axinte-Amza
Târgu-Jiu: Foto/ Constantin Axinte-Amza

Adolescentul este solistul trupei de rock alternativ Joker, alături de care pregăteşte lansarea unui album.

Când povesteşte de trupa Joker, adolescentul îşi aduce aminte de multe coincidenţe care au dus la formarea acesteia. „Mergeam într-o zi la Şcoala Populară. Întâmplarea a făcut ca profesorul să întârzie, iar între timp, am cunoscut un băiat care cânta la chitară. Ne-am întâlnit peste câteva zile, iar după o săptămână eu trebuia să cânt la Festivalul Francofoniei, unde l-am cunoscut pe Răzvan, compozitorul şi chitaristul pe parte de armonică al trupei. Ne-am întâlnit toţi trei la repetiţii şi discutam de înfiinţarea unei trupe. În acea perioadă, l-am cunoscut şi pe baterist. Acum facem cu toţii parte din formaţia de rock alternativ Joker“, adaugă Constantin.

Repetă de două ori pe săptămână


Tânărul face repetiţii cu trupa de două ori pe săptămână, dar cântă şi singur două ore pe zi. „M-am apucat de cântat serios abia anul trecut, când m-am înscris la Şcoala Populară de Artă, unde am făcut cursuri de chitară şi canto. Acum învăţ să cânt şi la pian, dar singur, nu m-am înscris la cursuri. Îmi place foarte mult ceea ce fac“, spune tânărul.
O altă pasiune a lui Constantin este dansul. „M-am apucat de dans în urmă cu aproape trei ani. Am învăţat mai multe stiluri, printre care popping, waving, tutting şi liquid, pe care îmi plăcea să le combin. Şi pe acestea le-am învăţat singur, de pe internet. Un fost coleg din şcoala generală mi-a propus să merg la repetiţiile unei trupe de dansatori. Am făcut parte din Revolution Crew timp de şapte luni, dar acum vreau să mă concentrez mai mult pe cântat. Am fost nevoit să aleg între muzică şi dans, dar nu am niciun motiv să regret. Cred că mi se potriveşte mai mult muzica“, încheie tânărul.


Ce părere ai despre playback?


Nu am nimic cu cei care fac playback, pentru că există emisiuni în care nu poţi să cânţi live şi eşti forţat de împrejurări. Însă nu accept să văd trupe care fac playback în concerte. Oamenii vin să asculte muzică live, nu înregistrări. Chiar dacă uneori mai sunt şi greşeli, sunt acceptate când cânţi live.

Care este idolul tău?

Nu am un idol, pentru că îmi place să fiu original. În schimb, apreciez solişti precum Dan Bittman, Tudor Chirilă, Călin Goia şi Chester Bennington, de la Linkin Park. Îmi plac toate tipurile de rock, dar ascult şi alte genuri de muzică.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite