Târgu-Jiu: Consiliul Judeţean cheltuie mai puţin pentru a salva bugetul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adiminstraţia judeţeană adoptă măsuri de austeritate pentru depăşirea crizei economice. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj vor reduce drastic cheltuielile materiale şi vor investi în infrastructura drumurilor.

Starea economică actuală în care se găseşte judeţul a determinat conducerea Consiliului Judeţean să ia unele măsuri de austeritate menite să depăşească criza economică. Administraţia a realizat până acum reduceri de cheltuieli materiale de aproximativ 40 %. De la începutul anului au fost cheltuiţi 734.603 lei pentru carburanţi, diverse bunuri şi servicii, covorbiri telefonice, consumabile pentru aparatură IT şi alte echipamente.  În aceeaşi perioadă a anului trecut a fost cheltuită suma de 1.150.317 lei. Facturile privind convorbirile telefonice au fost reduse cu până la 40 la sută, iar cheltuielile la carburanţi au fost reduse la jumătate. Lista cu cheltuielile administraţiei judeţene arată că la capitolul bunuri şi servicii s-a cheltuit suma de 361.172 de lei, mai puţin cu 36 la sută faţă de 2009. Anul trecut, instituţia a consumat carburanţi de 50.000 de lei, în 2010 consumul reducându-se la 25.000 de lei. „Angajaţii instituţiei  au vorbit la telefoane de 73.707, iar anul trecut 124.912. „În primul trimestru avem înregistrat un buget cu 3.000.000 de lei mai mic decât cel de anul trecut. Rata şomajului foarte mare din ultimele luni, şomajul tehnic din minerit, care a condus la diminuarea salariilor. Priorităţile noastre sunt investiţiile în infrastructură, în special finalizarea DJ 665, care leagă comunele Crasna-Baia de Fier-Polovragi“ a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu.

Măsuri drastice, până la sfârşitul anului

Planul prin care vor fi reduse cheltuielile administrative continuă până la sfârşitul anului. Măsurile  anticriză vor viza scăderea chetuielilor materiale cu până la 40 la sută. 


Facturi mai mici la telefoane
 
„Cele mai mari reduceri se vor face la convorbirile telefonice ale angajaţilor. Aceştia sunt nevoiţi să vorbească mai puţin la telefoanele de serviciu. Astfel, suma alocată va fi tăiată cu încă 40 la sută. Dacă în primele cinci luni au fost cheltuiţi 73.707 lei, de acum şi până la sfârşitul anului nu terbuie să depăşească 44.224. Cheltuielile cu protocoalele se vor reduce cu 20 la sută, iar cheltuielile cu deplasările 10 la sută“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite