Târgu-Jiu: Consiliul Judeţean are bani de drumuri, nu şi de spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reabilitarea mai multor secţii şi a blocului operator de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu este blocată din lipsa fondurilor, autorităţile alegând să investească în infrastructură. Din 1956, de când a fost construit Spitalul Tudor Vladimirescu din Târgu-Jiu, la secţiile de Oftalmologie şi ORL nu s-a investit niciodată pentru modernizare.

Câteva proiecte importante din sistemul sanitar gorjean, sunt blocate din cauza lipsei banilor. În 2010 erau programate lucrări de renovare a secţiilor Oftalmologie, ORL, Anstezie Terapie Intensivă, precum şi reabilitarea blocului operator din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tudor Vladimirescu. La 16 noiembrie s-a organizat licitaţia pentru efectuarea lucrărilor de modernizare a blocului operator, dar a fost anulată din cauză că a participat o singură firmă, iar oferta sa depăşea cu mult fondurile prevăzute pentru lucrare. În ianuarie, s-au scos la licitaţie proiectarea şi execuţia a lucrărilor. Acestea nu au putut fi derulate din lipsă de fonduri.

Bani puţini, proiecte multe

Suma necesară pentru realizarea a nouă săli de operaţie la fiecare secţie se ridică la 250.000 de lei. „Veniturile la bugetul administraţiei judeţene sunt foarte mici, iar banii sunt insuficienţi pentru a începe lucrările la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Anul trecut am avut noroc de nişte resurse pentru a termina lucrările de modernizare a secţiilor Chirurgie, Ortopedie şi Urologie“, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Banii necesari pentru reparaţii curente se ridică la 790.000 de lei. Reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că bugetul este mai mic cu trei milioane faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar în topul investiţiilor se află drumurile judeţene, în special DJ 665 care leagă comunele Crasna- Baia de Fier şi Polovragi. Valoarea proiectului este de 85 de milioane de lei, din care Consiliul Judeţean acoperă 15 la sută. Bolnavii se plâng de condiţii. „E bătaie de joc la secţia Oftalmologie. Acum că ne-au tăiat din pensii, să-i investească în sănătate, că asta este cea mai importantă“, a spus Maria Hagiu, de 60 de ani.

image

Pereţii saloanelor sunt puternic degradaţi

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite