Confruntare între tatăl fetei care a murit la spital în condiţii suspecte şi medici: „Ce poţi să-i spui unui om care aduce un copil sănătos în spital şi îl ia mort? Decât condoleanţe”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Serviciului de Medicină Legală Gorj au anunţat astăzi rezultatul necropsiei realizate în cazul fetei care a decedat ieri la Secţia O.R.L., din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, în condiţii suspecte.

UPDATE, ora 14.40

Procurorii târgujieni au preluat cazul

Procurorii consideră că decesul pacientei de 17 ani de la Spitalul de Urgenţă Târgu-Jiu este un caz de moarte suspectă şi au deschis o anchetă. 

Ne-am sesizat după ce ne-au anunţat reprezentanţii Serviciului de Medicină Legală Gorj. Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu s-a constituit o cauză penală în care se efectuează cercetări cu privire la împrejurările în care a survenit, la data de 10 august 2011, decesul minorei de 17 ani, în timp ce se afla internată la Spitalul de  Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Cercetările continuă  în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor şi stabilirii răspunderii judiciare. Există o procedură în privinţa aşa-ziselor morti suspecte. Nu se efectuează cercetări cu privire la o anumită infracţiune. Se cercetează un aspect, numai cu privire la ceea ce s-a întâmplat acolo. În urma verificărilor,  dacă se constată că există culpa cuiva, atunci se fac cercetări pe o anumită infracţiune şi faţă de o anumită persoană”, a anunţat Laurenţiu Grecu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

CITEŞTE ŞI:

Scandal la O.R.L.: O tânără de 17 ani a murit după ce s-a dus să se opereze de amigdalită

Adolescenta care a murit la Spitalul din Târgu Jiu a făcut infarct şi avea pancreatită hemoragică

Fata cu amigdalită a murit „de frică“

Medicii legişti spun că decesul s-a produs în urma unui infarct miocardic acut întins cu pancreatită hemoragică. Părinţii însă nu cred varianta că fiica lor s-a speriat de operaţie şi susţin că analizele  efectuate în urmă cu o lună, la Motru, nu au indicat că ar avea boli ale inimii sau ale pancreasului. Întrebat de Radu Tulic, tatăl adolescentei decedate, care este motivul pentru care nimeni nu l-a sunat să-i spună ce s-a întâmplat, medicul Gheorghe Stanciu i-a explicat că s-a aşteptat rezultatul necropsiei. „Nu aveam ce să spunem! Ce să vă spunem? Ce poţi să-i spui unui om care aduce un copil sănătos în spital şi îl ia mort? Ce poţi să spui până când nu ai nişte confirmări? Nu ai ce să spui! Putea să fie orice posibil omeneşte. Dar n-aveam ce să vă spunem, decât condoleanţe! Rezultatul este infarct miorcardic acut întins cu pancreatită hemoragică”, a declarat Gheorghe Stanciu, medic primar în O.R.L.. „Făcuse fata analizele la Motru, în urmă cu o lună, nu i-a ieşit nicio boală. Nu era sperioasă. Nu se speria din orice. Voi face plângere împotriva medicilor. Nici nu m-au sunat. M-a anunţat o colegă din salon de pe telefonul ei şi chiar i-am zis «ce faci,tati?»,  iar cineva mi-a spus că nu e fata şi să vin repede că a făcut o injecţie şi e la Reanimare. După 15 minute m-a anunţat că e moartă. Mă surprinde motivul. Nu a acuzat nicio durere. Nu i-a spus nimeni că suferă de inimă, de pancreas”, a adăugat tatăl minorei de 17 ani.

Părinţii fetei consideră că medicii sunt vinovaţi

image

Carmen Braia crede că Mădălina s-a speriat de faptul că urma să fie operată

image

Carmen Braia, medicul care a fost de gardă marţi, în ziua în care a murit Mădălina Tulic, spune că i s-au făcut înainte doar analize uzuale: „A făcut infarct, probabil a fost de vină stresul operaţiei. Probabil era o fire mai fricoasă. Analizele sunt bune, dar erau cele uzuale, de sânge, care nu au arătat modificări. Tratamentul nu dă infarct. Un antibiotic  la 12 ore vi se pare supradoză? Nu ştiu dacă ampicilina la 12 ore poate să provoace infarct. Electrocardiogramă nu se face la copil de 17 ani. Radiografia urma să fie făcută în ziua operaţiei, dacă pe ea arata cord mărit sau ceva se făcea examen cardiologic şi EKG, iar operaţia era amânată. Era în pregătire de operaţie, nu a fost operată. Putea să moară luni sau marţi, dar aşa s-a întâmplat. Nu a pornit inima sub nicio formă, nici măcar la defibrilare electrică, ceea ce nu se întâmplă la 17 ani. M-am gândit la o marfolrmaţie cardiacă, nu a fost, a fost altceva”.

Înmormântarea va avea loc sâmbătă, în comuna Slivileşti

image
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite