Târgu-Jiu: Confruntare între criminal şi iubita lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriel Agache a recunoscut judecătorului că mesajele trimise pe telefonul mobil de către Alin Tărău l-au influenţat să-i ia viaţa rivalului în dragoste. Adolescenta Alina Tărău pentru iubirea căreia a fost comisă o crimă a fost audiată timp de aproape două ore de instanţa de judecată.

Gabriel Agache, în vârstă de 19 ani, şi iubita acestuia, Alina Tărău, de 17 ani, judecaţi pentru uciderea lui Lucian Cândea, în vârstă de 29 de ani, au fost audiaţi, ieri, timp de mai multe ore de către instanţa de judecată a Tribunalului Gorj. Gabriel Agache este judecat pentru omor calificat, iar Alina Tărău pentru tăinuire. Declaraţiile adolescentei şi abilitatea acesteia în construirea scenariului prin care a încercat să-şi demonstreze nevinovăţia şi mai ales seninătatea l-au uimit chiar şi pe judecător, care i-a atras atenţia să înceteze cu minciunile. Alina a încercat să-l determine până în ultimul moment pe Gabriel să ascundă crima pe care comis-o. „Gabriel Agache mi-a cerut de mai multe ori să-l chem la Târgu-Jiu pe Lucian ca să-l omoare. Eu am refuzat şi nu l-am chemat pe Luci. Nu am crezut că vorbeşte serios şi nu l-am avertizat pe Lucian. Pe 29 ianuarie m-au sunat amândoi, şi Gabriel, şi Luci. Gabriel mi-a spus că o să se întâlnească în Târgu-Jiu cu Luci ca să-l omoare. Eu nu l-am crezut. M-a sunat şi Lucian ca să-mi spună că se întâlneşte cu Gabriel pentru că are să-i spună ceva despre mine. Nu l-am avertizat cu privire la ce mi-a spus Gabriel pentru că nu îl credeam în stare de aşa ceva“. Judecătorul a replicat:„Vă merge gura ca şi când aţi învăţat o compunere şi nu mai zâmbiţi către mine că nu mă impresionaţi în niciun fel“.


Au consumat alcool şi au făcut sex după crimă


Adolescenta a mai povestit că Agache a sunat-o pentru a veni să-l ia cu un taxi, dar că nu i-a spus ce s-a întâmplat, ci doar i-a arătat cuţitut plin de sânge, cheile de la maşină şi telefonul mobil al victimei. După ce au ajuns în oraş, au mers împreună cu o verişoară a Alinei la o pizzerie unde au consumat băuturi alcoolice. Acolo, Gabriel Agache le-a povestit celor două adolescente ce s-a întâmplat, iar, apoi, Gabriel şi Alina au mers la un motel şi au făcut dragoste. La întoarcere spre casă, tânărul i-a indicat chiar locul unde a avut loc crima. Cu toate acestea, Alina nu a anunţat poliţia şi a încercat să ascundă faptele comise de Agache. „Nu credeam ceea ce îmi spune Gabi şi de asta nu am anunţat pe nimeni“, a susţinut Alina, care a mai declarat că era prietena lui Lucian şi că se despărţise de Gabriel. Aceasta a rămas mută în momentul în care judecătorul a dat citire mesajelor trimise de ea către Gabriel în ziua imediat următoare comiterii crimei: «Iubi, du-te, să nu-ţi fie frică!. Fii optimist!» «Să nu recunoşti nimic la poliţie, orice ar fi». Într-un alt mesaj, adolescenta îi cerea lui Agache să o scape de Lucian Cândea. „Nu ştiu la ce m-am referit când am spus să mă scape de Luci», a spus Alina. „Uitaţi-vă în ochii tatălui lui Lucian şi spuneţi-i adevărul. Nu mai minţiţi aşa cum aţi făcut-o de la bun început“, i-a spus preşedintele instanţei de judecată Alinei, care i-a ceruit şi mamei acesteia să vină lângă ea. „Da, am încercat să-l ascund pe Agache“, a recunoscut într-un final Alina Tărău. Aceasta are o înfăţişare cu totul schimbată faţă de perioada în care a fost comisă crima. Gabriel Agache s-a contrazis în declaraţii şi a spu că nu se gândise dinainte să-l ucidă pe Lucian. Criminalul a renoscut că mesajele trimise de Alina l-au influenţat să comită crima.

image

Alina a petrecut de Crăciun cu Agache

Crima a avut loc în seara zilei de 29 ianuarie a acestui an. Gabriel Agache l-a înjunghiat pe rivalul în dragoste chiar în maşina acestuia. După cum a povestit criminalul, Lucian Cândea a ieşit din maşină, dar Agache a coborât şi i-a băgat cuţitul în zona inimii. S-a urcat apoi la volanul maşinii lui Lucian şi a plecat, dar s-a oprit la scurt timp într-un gard. A sunat-o apoi pe Alina Tărău care a venit şi l-a luat cu o maşină. Alina Tărău a declarat în faţa instanţei de judecată că Gabriel Agache a fost prietenul ei înainte de a începe relaţia cu Lucian, iar o perioadă de o săptămână a mai păstrat relaţiile de amiciţie cu el. Totuşi, aceasta a recunoscut că chiar în ziua de Crăciun Gabriel Agache a vizitat-o acasă şi au petrecut trei-patru ore. Adolescenta a mai spus că înainte de crimă, Agache a venit de mai multe ori la şcoală şi o ameninţa cu cuţitul să se împace cu el şi, mai mult decât atât, s-a şi tăiat în palmă în faţă ei. Adolescenta a povestit că, după Crăciunul de anul trecut, a venit cu Lucian la bradul din Târgu-Jiu ca să facă poze şi atunci cei doi rivali s-au întâlnit şi au fost pe punctul de a se luat la bătaie. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite