Conferinţă a romilor cu leşinuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de romi din judeţul Gorj au participat, ieri, la o conferinţă organizată la Muzeul Judeţean Gorj de către Uniunea Naţională a Comunităţilor de Rromi.

La puţin timp după începerea acţiunii, un tânăr prezent în sală a leşinat şi a fost scos afară de către părinţi şi rude. „Este bolnav că de asta am venit aici, să primi un tratament pentru el“, a spus tatăl tânărului în vârstă de 34 de ani, din comuna Padeş.
Scopul conferinţei la care au luat parte şi reprezentanţi ai instituţilor locale a acela de a întocmi un plan de măsuri care să contribuie la îmbunătăţirea situaţiei comunităţilor de romi din judeţul Gorj. Preşedintele UNCR, Florin Mitoi, a fost nemulţumit de faptul că niciun reprezentant al Consiliului Judeţean Gorj nu a fost prezent la întâlnire: „Ar trebui ca toţi ţiganii din judeţ să se strângă şi să merge la Prefectuă şi Consiliul Judeţean pentru a vedea motivul pentru care nu se prezintă aici ca să rezolve problemele noastre“, a spus Florin Mitoi, preşedintele organizaţiei romilor.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite