Târgu-Jiu: Condamnat pentru malpraxis, director la Spitalul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chirurgul preferă să dea uitării acest incident
Chirurgul preferă să dea uitării acest incident

Gheorghe Neaţă le cere gorjenilor să aibă încredere în medicii de la Spitalul din Târgu-Jiu. Victima doctorului Neaţă a rămas şocată când a aflat de noua funcţie ocupată de cel care l-a nenorocit pe viată.

Membru al PD-L Gorj, chirurgul Gheorghe Neaţă, a fost numit în fruntea Spitalului Judeţean Târgu-Jiu, iar astăzi a preluat biroul predecesorului său, Florin Mergea. Neaţă este medicul care în urmă cu 11 ani, a lăsat un om paralizat pentru tot restul vieţii, de numele său fiind legat unul dintre cele mai mari grave cazuri de malpraxis din sistemul medical din Gorj. Astfel, în anul 1999, un pacient operat de medicul Neaţă a rămas paralizat pe viaţă. Ion Milconiu, din satul Râpa, din municipiul Motru, a venit la spital şi a fost operat de subocluzie intestinală. Intervenţia a fost făcută de medicul Gheorghe Neaţă. Acesta i-a făcut şi rahianestezia pentru că nu s-a prezentat un medic anestezist. După operaţie, pacientul a rămas paralizat, fiind imobilizat la pat. Medicii legişti au constatat că rahianestezia a fost făcută necorespunzător şi aceasta a fost cauza paraliziei. Ion Milconiu a făcut plângere penală împotriva medicului Neaţă, dar procurorii l-au iertat. Medicul chirurg a fost obligat în cele din urmă  să-i plătească pacientului pe care l-a paralizat în timpul  intervenţiei chirurgicale despăgubiri de 800 de milioane de lei vechi şi achitarea unei rente viagere de câte trei milioane de lei vechi pe lună.

Foto: Ion Milconiu

Victima lui Neaţă nu s-a mai ridicat din pat de 11 ani, Ion Milconiu fiind  şocat de vestea că doctorul paralizant trăieşte pe picior mare. În prezent, bărbatul în vârstă de 64 se simte foarte rău, familia fiind singura care l-a ajutat să se deplaseze

Foto: Ion Milconiu

. „De 11 ani sunt imobilizat la pat, iar soţia mea Cornelia mă ajută mereu atunci când am nevoie de ceva. De situaţia aceasta se face vinovat doctorul Neaţă. M-am judecat cu el prin tribunale cinci ani, am ajuns până la Înalta Curte de Justiţie. Cei de la Colegiul Medicilor de la Gorj şi Bucureşti l-au luat în braţe, însă la Institutul Mina Minovici l-au declarat vinovat. Numai eu ştiu cât m-am chinuit.Vă spun sincer că de 11 ani de când sunt imobilizat nu a venit o dată pe la mine pe acasă, să se intereseze de sănătatea mea.  Nu am ştiut că l-au pus director la spital. Păcat, acest medic a distrus mulţi oameni. Dar de fiecare dată politicianul Ionel Manţog l-a sprijinit. Dacă partidul din care face parte l-a propulsat în această funcţie, noi oamenii de rând nu avem nicio putere. În ziua de azi cine e cel mai tare face ce vrea“,a spus cu amărăciune în suflet Ion Milconiu, pacientul care a venit la spital pe picioarele lui şi a plecat întru-un scaun de invalid.

„S-a terminat conform legii“

Pus pe fapte mari, chirurgul Gheorghe Neaţă preferă să dea uitării acest incident, spunând că totul s-a încheiat. „S-a terminat conform legii şi nu mai e nicio problemă. Asta este. S-a întâmplat şi am plătit toate daunele. Am şi acte în acest sens. Îmi doream să fiu numit în funcţia de director şi vreau să le cer gorjenilor să aibă mai mare încredere în actul medical gorjean. Sper ca în cel mai scurt timp să formăm o echipă şi să dăm drumul la treabă. O să dăm o altă notă spitalului şi gândim spre progres“, declară Gheorghe Neaţă, noul director al Spitalului Judeţean.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite