Târgu-Jiu: Concurs de desene pe asfalt cu mesaje antidrog

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi este sărbătorită Ziua Internaţională de Luptă împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri. La Târgu-Jiu, aceasta a fost marcată azi-dimineaţă prin marşuri şi dezbateri de sensibilizare a opiniei publice cu privire la implicaţiile medicale, psihologice şi sociale ale consumului de stupefiante.

Campania denumită generic „Absentul“ are ca scop prevenirea consumului de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive în rândul populaţiei la risc din mediul liceal şi universitar dar şi la nivelul populaţiei generale. Campania a fost lansată vineri şi la Târgu-Jiu de către Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj în perteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică Gorj, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi „Tudor Vladimirescu“, Inspectoratul de Poliţie Gorj, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia CopiluluiGorj şi Penitenciarul Târgu-Jiu. Obiectivul principal al campaniei în reprezintă sensibilizarea şi conştientizarea adolescenţilor şi tinerilor cu vârste între 15-25 de ani din unităţile şcolare, sistemul rezidenţial de protecţie a copilului şi comunitate cu privire la riscurile consumului de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive. Cu ocazia Zilei Internaţională de Luptă împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri a fost organizat un cross antidrog la care au participat tineri de la Clubul Sportiv Pandurii Târgu-Jiu.

image
image

Ei au alergat pe un traseu de un kilometru în Parcul Central, cei mai rapizi au primi tricouri, obiecte de papetărie şi un streetboard.

image

Tot în parc a fost amenajat un punct de informare unde au fost împărţite pliante şi materiale informative cu mesaje pentru descurajarea consumului de droguri şi alcool. Câţiva copii de grădiniţă au participat la un concurs de desene pe asfalt cu mesaje antidrog. Mai mult, a fost organizată şi o expoziţie de picturi cu mesaje antidrog, antifumat şi antialcool.

image

Începând de săptămâna viitoare, reprezentanţii instituţiilor implicate în campanie vor merge în Penitenciarul Târgu-Jiu, Centrul Maternal şi Tabăra Săcelu unde vor prezenta informaţii cu privire la efectele şi riscurile consumului de droguri şi etnobotanice. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite