Târgu-Jiu: Concert riscant: Trupa Iris intră fără să ştie în carantină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artiştii invitaţi la zilele oraşului Târgu-Cărbuneşti n-au fost avertizaţi cu privire la focarul de rabie din localitate.Spectacolele vor avea loc chiar în zona în care a fost găsit cadavrul vulpii turbate, dar primarul nu-şi face griji: scena e înaltă.

Cărbuneştenii au parte, începând de astăzi, de patru zile de distracţie şi voie bună, graţie manifestărilor dedicate zilelor oraşului. Singurul impediment constă în faptul că localitatea se află în carantină de gradul trei, după ce o vulpe turbată a fost omorâtă de maidanezi. Artiştii invitaţi la eveniment nu au fost însă avertizaţi, iar autorităţile locale spun franc că „speră“ să nu fie probleme. „În această seară va începe Festivalul de Muzică Lăutărească «Gena Bârsan», iar sâmbătă va fi un concert oferit de formaţia Iris, care a acceptat să cânte la jumătate de preţ, onorariu de criză. Duminică, după ceremonialul bisericesc de la Mănăstirea Cămărăşeasca, vor urca pe scenă Maria Ciobanu, Stela Popescu, Rică Răducanu, Rada, din Republica Moldova, Annes şi Sulamita. Dacă îmi propun, pot să-l aduc şi pe Tom Jones. În ceea ce priveşte carantina, sperăm să nu fie incidente. Pe localnici îi cunosc câinii“, a declarat Mihai Mazilu, primarul oraşului Târgu-Cărbuneşti.

Oraşul a fost împânzit cu afişe

image

Manifestările sunt organizate în Parcul Stejeret, localnicii fiind îngrijoraţi de faptul că spectacolele vor avea loc în apropierea locului în care a fost găsit cadavrul vulpii turbate. „Chiar pe drumul acela a fost omorâtă vulpea de câini, dar nu trebuie să ştie invitaţii că a fost depistat un focar de rabie, pentru că se pot răzgândi“, a spus un cărbuneştean de 28 de ani.

Staţia de epurare, sponsor la sărbătoare

Primăria Târgu-Cărbuneşti a scăpat ieftin cu organizarea Festivalului de Muzică Lăutărească „Gena Bârsan“, primind sprijinul sponsorilor din localitate. „Din bugetul local s-au cheltuit 95 de milioane de lei vechi, ceea ce reprezintă un procent destul de mic din valoarea totală. Toate firmele de pe raza oraşului s-au oferit să ne sponsorizeze, de la staţia de epurare a apei până la firma care construieşte ANL-urile, pentru a le asigura cărbuneştenilor o oază de linişte şi de desfătare“, a precizat Mihai Mazilu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite