Târgu-Jiu: Concediaţi de Sărbători ca să-i plătească statul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii Electrica Serv Târgu-Jiu vor primi plăţi compensatorii
Angajaţii Electrica Serv Târgu-Jiu vor primi plăţi compensatorii

Mai multe societăţi gorjene vor renunţa la aproximativ 700 de salariaţi. Printre companiile care concediază angajaţi sunt Hidroconstrucţia şi Electrica  Serv, filiala Târgu-Jiu.

Unii dintre gorjeni nu vor avea parte de prea multă bucurie de sărbători pentru că reprezentanţii firmelor la care lucrează i-au anunţat că vor fi disponibilizaţi. Astfel, până la sfârşitul anului vor rămâne fără locuri de muncă aproape 700 de oameni. Cinci societăţi au anunţat Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj despre concedierile pe care le vor face în pragul Crăciunului, din cauza restrângerii activităţii. SC Forconcid SA, o firmă de construcţii de drumuri forestiere din Vâlcea, având punct de lucru în Târgu-Jiu, va concedia 47 de muncitori. De la SC Petrom SA vor fi disponibilizaţi 50 de angajaţi. Cei mai mulţi salariaţi care îşi vor face bagajele în preajma sărbătorilor provin de la SC Hidroconstrucţia SA. Muncitorii respectivei societăţi vor intra în preaviz după care vor  sta în şomaj.

Patronii fug de obligaţiile către stat

Oamenii nu mai pot lucra pe perioada de iarnă şi patronii preferă să-i concedieze şi să-I plătească statul decât să-i trimită în şomaj tehnic şi să le acorde 75 la sută din salariu. În plus mai sunt şi impozite“, a declarat Ana Maria Niculescu, purtător de cuvânt al AJOFM Gorj. Tot în luna decembrie au mai anunţat disponibilizări şi Electrica Serv Târgu-Jiu şi SC G4S Services SRL, societate de transport valori. De la Agenţia de Întreţinere şi Servicii Energetice (AISE) Târgu- Jiu, din cadrul sucursalei Electrica Oltenia, vor pleca 62 de angajaţi, iar de la cea de-a doua, opt persoane. „Există un program de restructurare aprobat la nivel superior. Totul s-a hotărât ţinând cont delocurile desfiinţate, condiţiile  familiale, cele sociale precum şi de competenţe. Vor părăsi întreprinderea o parte din personalul TESA şi electricieni. În contractul colectiv de muncă sunt prevăzute plăţi compensatorii din banii firmei, puşi la dispoziţie pentru acest program de restructurare“, a declarat Nicolae Andriţoiu, lider de sindicat în cadrul Electra Serv AISE Târgu-Jiu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite