Comuniştii gorjeni vor sărbători 23 august la restaurant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul comuniştilor din Gorj, Gheorghe Căpriţă, va fi prezent astăzi la Bucureşti şi va depune o coroană de flori la Academia Militară. Înainte de 1989, prim secretarul pe Gorj al UCR mergea la defilări lpe stadioane şi scanda Ceauşescu şi Poporul.

Comunistul Gheorghe Căpriţă, prim secretar pe judeţul Gorj al Uniunii Comuniştilor Români, care nu este înregistrată legal, va sărbători fosta zi naţională a României din perioada regimului comunist la Bucureşti, prin depunerea de coroane de flori. Sediul din judeţul Gorj al aşa zisului partid al comuniştilor se află chiar în locuinţa liderului Gheorghe Căpriţă, din localitatea Tismana, satul Sohodol. „Înainte de ziua de 23 august am participa la o adunare la sediul central din Bucureşti al Uniunii Comuniştilor Români (UCR). Pe 23 august vom depune, împreună cu ceilalţi tovarăşi, coroane de flori la Academia Militară. Este într-un cerc mai restrând de cum era înainte de 1989, pentru că sunt tăiate fondurile. Eu voi fi la Bucureşti, pentru că avem şi o adunare la care participă primii secretari din toate judeţele“.
Comuniştii din judeţul Gorj vor sărbători ziua de 23 august la un restaurant. „În Gorj va avea loc o mică adunare între membri la un anumit local, dar după data de 23 august. Înainte mergem la defilări pe stadion. Aveam steguleţe şi scandam Trăiască PCR, Ceauşescu şi Poporul, Dezarmare – Pace, Ceauşescu şi Poporul. Era foarte frumos“, îşi aminteşte Căpriţă.

Mischie, Manţog şi Morega, asteptaţi de Căpriţă în UCR

Gheorghe Căpriţă spune că-i aşteaptă în organizaţia pe care o conduce pe foştii baroni de Gorj:  „Îi primesc oricând în partid. Nicolae Mischie (n.r. – fostul preşedinte al PSD Gorj şi al Consiliului Judeţean), Ionel Manţog (n.r. – fostul preşedinte al PDL Gorj) sau Morega (n.r. – fostul preşedinte al PNL Gorj) se pot înscrie în partid când doresc, dar trebuie să vină cu demisii sau un act de la fostele partide că nu mai sunt membrii acolo. Datoria mea este să atrag cât mai mulţi oameni în partid“.
UCR nu este încă legalizat. Gheorghe Căpriţă ne oferă câteva informaţii despre acestă organizaţia a comuniştilor: „Partidul este în prag de înregistrate la Tribunalul Bucureşti şi are până acum peste 20.000 de membri. Partidul a fost înregistrat la Oficul de Invenţii şi Mărci. Preşedintele pe ţară este Daniel Dediu. Comitetul central al partidului este pe Aleea Mizil, în sectorul 3. Tovarăşul Dediu este preşedintele Asociaţiei de prietenie România – Cuba“.
Gheorghe Căpriţă a lucrat în comerţul de stat. Acesta a fost gestionar la mai multe magazine din judeţul Gorj din reţeaua Consum Coop.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite