Târgu-Jiu: Comuna Schela, mai mare cu 46 de hectare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fost referent agricol de la Primăria Schela a majorat, în acte, suprafaţa comunei pentru a încasa taxele şi subvenţiile. Aristide Şerbănescu, primarul comunei, nu exclude ca terenul agricol al localităţii să se dubleze

Suprafaţa agricolă a comunei Schela a crescut ca prin minune cu 46 de hectare. Acest lucru a fost posibil în urma mai multor adeverinţe şi rapoarte întocmite de Gabriela Pătrăşcoiu, fostul agent agricol al comunei, care este cercetată penal.  Aceasta a raportat suprafeţe mai mari de teren la Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Gorj. Prejudiciul stabilit iniţial se ridică la 3500 de lei, reprezentând taxe de timbru şi de eliberare a adeverinţelor de producător. În urma primelor verificări, poliţiştii au constat o suprafaţă nejustificată de 46 de hectare, care nu se regăseşte în realitate. Vor fi verificate toate registrele agricole dintre anii 2007 şi 2011. Primarul comunei Schela, Aristide Şerbănescu, a pus la dispoziţia oamenilor legii toate documentele necesare, un morman de registre.  „Au fost găsite zeci de adeverinţe falsificate. E posibil ca, la finalul cercetărilor, suprafaţa agricolă a comnune să se dubleze“. Gabriela Pătrăşcoiu şi soţul ei, casier la Primăria Schela, şi-au prezentat demisiile imediat după declanşarea anchetei.

Gabriela Pătrăşcoiu, urmărită penal

Gabriela Pătrăşcoui este cercetată penal de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, sub acuzaţiile de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Procurul a dispus începerea urmăririi penale împotriva acesteia . „Ulterior au mai fost conexate încă două dosare în care este cercetată pentru fals intelectual. În prezent, dosarul se află la Poliţia Schela şi se efectuează cercetări“, a spus Doruţa Moga, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Se vor verifica registrele din anul 2004

Primarul comunei Schela a dispus verificarea registrelor întocmite din anul 2004, pentru că este posibil ca şi în acestea să se fi produs falsuri. „Nu vreau să existe nereguli în docmuntele primăriei. Voi încera să constat unde sunt probleme“, a precizat Aristide Şerbănescu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite