Târgu-Jiu: Laptop de 5.500 de lei la Primăria Târgu-Cărbuneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laptopul a costa 5.500 de lei, în anul 2005
Laptopul a costa 5.500 de lei, în anul 2005

Edilul din Târgu-Cărbuneşti îl acuză pe predecesorul său că a cheltuit 5.500 de lei pe un laptop care nu mai funcţionează. Mihai Mazilu a descoperit că a moştenit de la fostul primar un calculator portabil cu preţ-şoc şi valoare zero: laptopul cumpărat în urmă cu cinci ani este defect şi nu mai poate fi reparat.

Primarul oraşului Târgu-Cărbuneşti spune că a fost şocat să descopere în documentele contabile că instituţia a cheltuit 5.500 de lei în primăvara anului 2005 pentru a cumpăra un laptop. Edilul nici nu poate preciza despre ce tip ce calculator portabil este vorba, pentru că pe carcasă nu este înscrisă nicio denumire, iar în fişa mijlocului fix e notat succint: „Laptop. Fără caracteristici. Fără accesorii“. Mihai Mazilu consideră nejustificată achiziţia, cu atât mai mult, cu cât calculatorul nici nu mai funcţionează, iar specialistul la care a fost dus pentru a fi reparat a conchis că mai e bun doar ca obiect de decor.

„Acum n-ar valora mai mult de 200 de euro“


Ni s-a spus că nu mai poate fi reparat. Acum nu mai avem ce să facem cu el. S-au cheltuit atâţia bani pentru un laptop care avea 36 de luni durată de funcţionare. Mi-e greu să cred că a costat atât şi nu înţeleg la ce era util în primărie“, a spus primarul Mihai Mazilu.



Liviu Panduru, inginerul IT care a încercat să repare laptopul, nu poate preciza dacă primăria a plătit preţul corect, pentru că nici el nu a putut stabili despre ce tip de calculator este vorba. „Eu am văzut şi factura: nu precizează nici marca, nici alte elemente de identificare, motiv pentru care nu se poate spune dacă laptopul chiar valora 5.500 de lei. Ceea ce pot să spun sigur este că, dacă ar mai funcţiona, acel calculator nu ar face acum mai mult de 200 de euro“, a declarat Liviu Panduru.

Laptopul, necesar în deplasările peste hotare

Cel care a folosit laptopul de 5.500 de lei este Cristian Toader Pasti, fostul primar al oraşului. „Totul a fost legal. A fost un laptop performant, iar preţul a inclus şi programe, şi instruirea necesară. Nu ştiu ce firmă era, cred ca era american“, a spus Pasti.

image
Târgu-Jiu

El a precizat că avea nevoie de calculatorul portabil în deplasările peste graniţă. „Fiind reprezentantul oraşelor din România la Congresul Puterilor Locale şi Regionale de la Strasbourg, îmi era necesar. Acolo n-aveam ce căuta fără laptop. Doar nu era să mă deplasez cu calculatorul obişnuit de la birou. Poate că actualul primar n-a mai văzut laptop. Am strâns în el date de la diverse organisme internaţionale“, a adăugat fostul primar.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite